JohnnyCage

Eladási rekordot döntött az ASUSTeK

A világ legnagyobb alaplapgyártója ismét eladási rekordot döntött szeptemberben, amikor a társaság valamivel több mint 3 millió alaplapot értékesített.

A tajvani ASUSTeK Computer mintegy 3,02 millió darab alaplapot értékesített az elmúlt hónapban, és ezzel egyetlen hónap alatt 24,32 milliárd tajvani dollár bevételre tett szert. A társaság korábban 2,9-3 millió alaplap leszállítására számított a hónapban, de szeptember utolsó hetében újabb lendületet vettek a társaság eladásai, így még az egyébként is meglehetősen optimista előjelzéseket is túl tudta szárnyalni a cég, rekordot döntve ezzel.

Az ASUSTeK Computer a társaság leányvállalataként működő, közelmúltban létrehozott kínai Hua Ching (ASRock) 400 ezer darabos eladása nélkül is mintegy 21 százalékkal több alaplapot értékesített szeptemberben, mint augusztusban. Ezzel a társaság jóval nagyobb növekedést regisztrálhatott, mint élvonalbeli riválisai.

A Hua Ching divízió az ASRock márkanév alatt forgalomba kerülő alaplapokkal az alsó árszegmenst célozza, amely területre az ASUSTeK Computer korábban nem kínált alaplapot.

A társaság az év hátralevő részében is meglehetősen erőteljes keresletre számít alaplap üzletágában, és éves szinten 25 millió alaplap eladását jelezte előre. Johnny Shih, a társaság igazgatósági elnöke azonban azt sem tartja kizártnak, hogy a cég akár a 30 milliós határt is elérje az idei évben. A vezető szerint a társaság igen erőteljes eladásai az idei évben mintegy 6,035 milliárd dolláros összbevételt eredményeznek, amely a 2002-es évben regisztrált bevétel kétszerese lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #2
    Gratula nekik! Alig várom, hogy kijöjjenek az Asus féle Radeonok!
  • Herds #1
    szivesen lennék a asustek tulajdonosa :)