Spencer

Újdonságokkal rukkolt elő az Adobe

Az Adobe Systems hétfőn számos kiadványszerkesztő és grafikai szoftver mellett bejelentette a népszerű Photoshop legújabb verzióját, azonban a cég munkatársai hangsúlyozták, hogy a legfontosabb újdonságokat nem magukban a szoftverekben, hanem azok egymással történő együttműködésében kell keresni.

A vállalat az Adobe Creative Suite nevezetű szoftvercsomagban egyesítette a Photoshop, az InDesign, valamint az Illustrator programok nyújtotta szolgáltatásokat, így a csomaggal a fejlesztők elmondása szerint minden korábbinál gyorsabb munkát lehet végezni. Az új eszközök egyike az alapvető tartalomkezelési feladatok elvégzésére alkalmas Version Cue, mely fájlmegosztási szolgáltatásai révén jelentős mértékben könnyíti a csoportmunkát.

"A legfontosabb változásokat elsősorban nem a továbbfejlesztett szoftverekben kell keresni, hanem sokkal inkább ezen programok tökéletes együttműködésében. Bizton állíthatom, hogy ennyire jól összeforrott szoftvercsomagot eddig még sohasem adtunk ki" - nyilatkozta a hivatalos bejelentés kapcsán Bruce Chizen, az Adobe Systems elnök-vezérigazgatója. A felhasználók számára az eddigiekben komoly gondokat okozott a tartalomkezelés, ugyanis egyes munkák elvégzéséhez számos különböző, sok esetben együttműködésre alkalmatlan szoftvert kellett alkalmazni - tette hozzá Chizen.

Scott Kelby, az NAPP (National Association of Photoshop Professionals) elnöke szerint a most debütált Photoshop számos olyan új szolgáltatást tartalmaz, melyre a grafikusok és videószerkesztők már régóta vágytak, azonban kétség sem férhet ahhoz, hogy a legtöbb változást a fotográfusok fogadják majd a legnagyobb örömmel. "A fotósok rengeteg újdonságot találhatnak a Photoshop legfrissebb verziójában, melyben ráadául rengeteg korábbi hibát is kijavítottak" - nyilatkozta Kelby.

A numerikus verziójelöléssel hosszú idő után elsőként szakító Photoshop CS teljes verziója 649 dollárba kerül, míg a szoftver upgrade változatáért 169 dollárt kell fizetni. A Photoshopot, Illustratort és InDesignt tartalmazó Adobe Creative Suite teljes, illetve upgrade verziója 999, illetve 549 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #3
    "változásokat elsősorban nem a továbbfejlesztett szoftverekben kell keresni"

    oké. egy újabb fejőstehén. éljen a gimp meg az mplayer. az adobe pedig monnyon le!
  • [HUN]PAStheLoD #1
    Photoshop CS
    counter strikes Photoshop :DDD