Spencer

Az Apple Corps ismét beperelte az Apple Computert

A világhírű Beatles együttes tagjai által 1968-ban alapított Apple Corps nevű kiadóvállalat bejelentette, hogy újfent beperli a számítógépek gyártásával foglalkozó Apple Computert, jelen esetben a vállalat népszerű iTunes szolgáltatása kapcsán.

Geoff Baker, az Apple Corps szóvivője elmondta, hogy az üggyel kapcsolatos peranyagokat már két hónappal ezelőtt megkapta a londoni bíróság. "Az Apple Computert azért pereljük, mert véleményünk szerint illetéktelenül használja az 'Apple' szót, valamint az alma formájú logókat a nemrégiben indított internetes zeneletöltési szolgáltatása kapcsán - nyilatkozta Baker.

Ismeretes, hogy az Apple Corps és az Apple Computer 1989-ben egyszer már bírósági pereskedésbe bonyolódott egymással különböző védjegy ügyekben, amikor is az Apple Corps azzal vádolta az Apple Computert, hogy az zenei vonatkozású termékei, így például zeneszerkesztő szoftvere kapcsán illetéktelenül használ fel egyes levédett elnevezéseket. A két vállalatnak ekkor sikerült peren kívül megegyeznie egymással, mely megállapodás lényege nem volt más, mint, hogy az Apple Computer 27 millió dollár kártérítést fizetett és ígéretet tett arra, hogy a jövőben nem jelenik meg a zeneiparban.


Ringo Starr szájában egy almával

Az elmúlt években felhőtlen volt az Apple Corps és az Apple Computer kapcsolata, melynek ékes bizonyítéka, hogy a számítógépgyártó cég egyes reklámjaiban még maga John Lenon, a Beatles egykori oszlopos tagja is feltűnt. A kiadóvállalat szerint az Apple Computer akkor sértett törvényt, amikor a közelmúltban beindította az iTunes nevezetű internetes szolgáltatást, valamint piacra dobta az iPod hordozható digitális lejátszókat, ugyanis az Apple Computer ily módon korábbi ígérete ellenére belépett a zenei szektorba.

"Az Apple Computer és az Apple Corps több mint tíz évvel ezelőtt megállapodást kötött egymással, mely szerint mindkét cégnek joga van az 'Apple' védjegy felhasználására. Jelen pillanatban az a helyzet, hogy ezt a régi megállapodást mindkét fél másként értelmezi, vagyis ez ügyben a bíróságnak kell majd ítélkeznie" - olvasható az Apple Computer által az üggyel kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csatti #7
    A masik dolog meg, ki a fene hallott az apple corpsrol? Az apple computerrol mar annal inkabb.
  • bandia #6
    Vazze! Még több pénzt akar ez az almás corps! Beszarás, szőrszálhasogatás az egész! A beatliszt meg hagyja ezt? Mármint a maradék?:)) Sok marha, sok van, még több kell, ezv egy ilyen világ!
  • HuAn82 #4
    Rég hír...csak nem ideért!:-)
  • NF #2
    Szemétség, tisztán szivatás.
  • Herds #1
    ez LOL ekkora baromsagot :) nah akkor en beperelem azt aki a Herds nevet hasznajja rajtam kivul :)))
    (az az almas kep is LOL)