JohnnyCage

CA, Sony: Biztonsági mentés notebook felhasználók számára

A Computer Associates International a Sonyval közösen egy olyan megoldást dobott piacra, amely lehetővé teszi a notebook felhasználóknak, hogy a céges hálózatra való felcsatlakozást követően biztonsági másolatot készíthessenek fontos adataikról.

A StorStation Laptop Data Protection elnevezésű rendszer az előzetes beállításoktól függően akár automatikusan elvégzi a hálózatra felkapcsolódó notebookok fontos adatainak biztonsági mentését, így anélkül biztosítható a kritikus információk védelme, hogy a gyakran elfoglalt felhasználóknak maguknak kellene végrehajtani a feladatot.

A megoldás a Sony 720 GB-os StorStation FSV-M5 szerverére épül, a biztonsági mentés elvégzéséről pedig a Computer Associates Mobile Backup elnevezésű szoftvere gondoskodik.

"A mobil számítógépek felhasználói sokkal védtelenebbek a gépek meghibásodásából, ellopásából, vagy elvesztéséből adódó adatvesztés ellen, és jelenleg ők azok, akik a legritkábban készítenek biztonsági másolatot adataikról" - mondta Steve Baker, a Sony adattárolási részlegének egyik vezetője.

A Sony és a CA tegnap jelentette be az új megoldást, amely a notebookok automatikus adatmentése mellett a társaságok távoli asztali számítógépeiről is le tudja menteni a fontos információkat. A rendszer októberben kerül piacra, ára pedig hozzávetőleg 10 ezer dollár lesz. A rendszer érzékeli, ha új számítógép kapcsolódik a társaság TCP/IP hálózatára, és amennyiben az automatikus biztonsági mentés be van állítva a gépen, a StorStation Data Protection szerver a felhasználó beavatkozása nélkül elvégzi az előzetesen kijelölt adatcsoportok lementését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!