JohnnyCage

Felnyitja videó technológiáját a Microsoft

A szoftveróriás nyitottá kívánja tenni a Windows Media 9 technológiát, hogy a külső cégek könnyebben kifejleszthessenek különféle készülékeket a szabványra.

A Windows Media 9-es verzióját januárban adta ki a Microsoft. A világ legnagyobb szoftverfejlesztője most a Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) bizottságnak kívánja benyújtani a megoldást átvizsgálásra. Amennyiben a nemzetközi szervezet elfogadja a technológiát, a különféle elektronikai eszközök gyártói a jövőben sokkal könnyebben kiadhatnak Windows Media 9 alapú eszközöket, mert a specifikáció nyilvánossá válik.

"Azt szeretnénk elérni, hogy a társaságok anélkül tudjanak Windows Media 9 alapú eszközöket gyártani, hogy egyáltalán kapcsolatba lépnének velünk" - mondta Jonathan Usher, a Microsoft Windows digitális média részlegének igazgatója.

A redmondi székhelyű Microsoft többek között a RealNetworksszel, és az Apple-lel folytat kiélezett konkurenciaharcot a digitális médiatechnológiák szegmensében. A WM9 nyílt szabvánnyá válásával bármely cég kiadhatna a technológiára épülő szoftvert, bár a formátum használatáért licencdíjat kellene fizetni a Microsoftnak. Usher szerint ez a licencdíj azonban alacsony, és következetes lesz.

A vezető szerint a hardvergyártók többek között digitális videókamerákat adhatnának ki a technológiával, de számos további felhasználási terület létezik. Az SMPTE a jövő héten kezdi meg a technológia vizsgálatát, amely folyamat várhatóan 6-12 hónapig tart.

"Optimista vagyok, mivel úgy gondolom, hogy a technológia már bizonyított az iparnak" - mondta Usher.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)