JohnnyCage

Microsoft alapú mobilon dolgozik a Motorola

A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártója a közeljövőben várhatóan egy Microsoft operációs rendszerre épülő mobilt ad ki az Egyesült Államokban.


Orange telefon
MS oprendszerrel
Az üzlet, amelynek keretében a Motorola a France Telecom Orange drótnélküli részlegének gyártana Windows Mobile alapú készülékeket, jelentős siker lenne a Microsoft számára a mobiltelefon operációs rendszerek piacán.

Az amerikai Motorola az elmúlt napokban jelentette be, hogy eladja 19 százalékos részesedését a brit Symbian-ban, amely az intelligens mobiltelefonok piacán vezető Symbian OS fejlesztője. A Motorola a Symbian részvények finn Nokia, és brit Psion cégeknek történő eladásával függetlenné tette magát a mobiltelefon operációs rendszerek piacán, és a jövőben Linux, Windows Mobile és Symbian alapú készülékek gyártására egyaránt lehetősége nyílik.

Egyes hírforrások szerint a Microsoft Windows Mobile 2003 for Smartphones operációs rendszerének alkalmazásához az Orange ragaszkodott a Motorolával kötött megállapodásában. Az Orange szóvivője annyit közölt a hírrel kapcsolatban, hogy a társaság tárgyalásokat folytat egy Microsoft alapú mobiltelefon kiadásával kapcsolatban. A Motorola és a Microsoft egyelőre nem kommentálta a hivatalosan be nem jelentett hírt.

Az Orange közleménye szerint a társaság lehetővé kívánja tenni ügyfeleinek, hogy maguk válasszák ki azt az operációs rendszert, amely intellignes mobiltelefonjuk alapjául szolgál. A Motorola az idei év folyamán kiadta első Linux alapú és Java támogatással rendelkező mobiltelefon-készülékét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)