JohnnyCage

Három tajvani gyártó fejleszt Microsoft smartphone-t a Motorola számára

Egyes hírforrások jelentése szerint három tajvani cég három különböző Microsoft Windows Mobile 2003 for Smartphones alapú intelligens mobiltelefon készüléket fejleszt az amerikai mobilgyártó Motorola számára.

A közelmúltban elterjedt a hír, miszerint a tajvani Chi Mei Communication Systems (CMCS) egy Microsoft Windows Mobile 2003 for Smartphones operációs rendszerre épülő intelligens mobiltelefont fejleszt a Morotola számára. A társaságokhoz közeli hírforrások most arról számoltak be, hogy két másik tajvani cég is készít Microsoft alapú mobiltelefont a világ második legnagyobb mobilgyártójának.

A hírek szerint a Motorola a Chi Mei Communication Systems (CMCS) mellett a Compal Electronics, és Compal Communications társaságokkal is szerződést kötött Microsoft operációs rendszerre épülő smartphone készülékek kifejlesztéséről, és gyártásáról. Az utóbbi cég egyébként a Compal Electronics egyik leányvállalata. A társaságokhoz közeli hírforrások úgy tudják, hogy mindhárom cég külön smartphone projektet vezet, és különálló intelligens mobiltelefont fejleszt a Motorola számára.

A legnagyobb tapasztalata a Compal Communicationsnek van az intelligens mobiltelefonok terén, mivel a társaság a közelmúltban kiadta az E365-ös kamera-mobilt a Motorola számára, valamint piacra dobta az AR11-es Microsoft alapú smartphone-t. A társaság a hírek szerint most az AR11 utódjának készülő AR22-t fejleszti a Motorola számára. A CMCS jelenleg két smartphone modellt fejleszt Beethoven és Chopin kódnév alatt. Ezek egyike a jövőben Motorola márkajelzéssel fog megjelenni a piacon.

A Motorola, amely egyébként a világ második legnagyobb mobilgyártója, a hírforrások szerint további tajvani partnereket keres, hogy még jobban kibővíthesse gyártókapacitását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    egyszerre 3? :PPP