JohnnyCage

Az Intel megfeszített ütemben dolgozik a 90 nm-es technológia bevezetésén

A chipóriás Intel már megkezdte az első 90 nm-es csíkszélességgel készülő Prescott és Dothan processzorok mintapéldányainak szállítását a partnercégek felé.

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű Intel a legjobb úton halad az első 90 nm-es technológiára épülő processzorok negyedik negyedévi kiadása felé, derült ki a társaság közleményéből. A chipóriás mind a jelenlegi Pentium 4 modelleket leváltó Prescott, mind pedig a Banias utódjának szánt Dothan (Pentium M) processzor tömegtermelését megkezdi az idei év folyamán, így az új, 90 nm-es chipekre épülő számítógépek akár még karácsony előtt megjelenhetnek a piacon.

Az Intel egyik szóvivője megerősítette, hogy a társaság 90 nm-es gyártástechnológiájának bevezetését illetően minden a legnagyobb rendben halad. A cég hillsborói (Oregon) D1C gyárában már most is készülnek hitelesített processzorok 90 nm-es csíkszélességgel, amelyet a negyedik negyedévben az albuquerque-i (Új-Mexikó, USA), 2004 első felében pedig a leixlipi (Írország) gyárak követnek.

"Az Intel már bebizonyítota oregoni fejlesztőközpontjában, hogy kész 90 nm-es gyártási eljárással rendelkezik. Mostmár csak idő kérdése, hogy a technológia mikor kerül át a többi chipgyárba" - mondta G. Dan Hutcheson a VLSI Research elnöke.

"Az Intel meglehetősen agresszív kiadási ütemtervet követ két új, 90 nm-es processzorával" - véli Kevin Krewell, az In-Stat/MDR egyik elemzője. "A társaságnak mindössze arra kell még egy kis idő, hogy felfuttassa az új chipek gyártási mennyiségét" - tette hozzá Krewell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!