JohnnyCage

ATI alapú videókártyákat ad ki az ASUSTeK

A tajvani ASUSTeK Computer hamarosan ATI Technologies grafikus processzorokat tartalmazó grafikus kártyákat ad ki, kibővítve ezzel a társaság ezidáig nVidia GPU-kra épülő termékpalettáját.

Az ASUSTeK és az ATI várhatóan szeptember végén fogja hivatalosan is bejelenteni a két cég együttműködési megállapodását. A hírek szerint ezzel nagyjából egyidőben meg is jelennek az első ATI Technologies grafikus chipet tartalmazó ASUSTeK videókártyák. A társaságokhoz közeli hírforrások jelentése szerint könnyen lehet, hogy a felek a szeptember végén megrendezésre kerülő tajvani Computex Taipei kiállítást választják a bejelentésre.

Jelenleg azonban még mindkét fél tagadja a híreket, bár az ATI annyit elmondott, hogy az ASUSTeK Computer szerződéses gyártóként jelenleg is készít Radeon grafikus chipekre épülő videókártyákat OEM PC gyártó megrendelők számára. Ezek a termékek azonban nem az ASUS márkanév alatt jelennek meg, csak a tajvani gyártó gyáraiban készülnek.

A hírforrások arra is felhívják a figyelmet, hogy az ASUSTeK Computer nVidia-val kötött szerződése, amely alapján a társaság nVidia chipes videókártyákat ad ki, lejár szeptemberben. Így még az is elképzelhető, hogy a társaság nem hosszabbítja meg az nVidia-val kötött megállapodását, és a jövőben nem ad ki videókártyákat a piacvezető GPU gyártó termékeire.

Ipari szakértők szerint a legvalószínűbb az, hogy az ASUSTeK mind nVidia, mind pedig ATI chipes videókártyákat ki szeretne adni a jövőben. Mint a világ legnagyobb videókártya gyártója, a társaság minden bizonnyal elég jelentős erőt képvisel ahhoz, hogy ezt a tervet meg tudja valósítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Benedekco #22
    pontosan!
  • Benedekco #21
    ennyiért sehol sem láttam ati kareszokat!
    ha most tud nekem valaki 10700-ért kp-ban 1 "ATI RADEON 9000 64MB DDR RAM TV OUT (Sapphire)" az szoljon mert én vevő vagyok rá!
    a 7500-ak meg nem tudnak annyit mint 1 gef4mx440 de ha mégis akkor jól át vagyok baszva és örülnék ha mutatna nekem valaki 1-2 összehasonlító teszt linkjét
    köszi
  • Benedekco #19
    ja a gef2 uazt tuggya mint 1 gef4mx440 nemtom minek kellett behozni ezt a gef4mx marhaságot miért nem maradtak a gef2-nél (tudom természetesen tudom: üzletpolitika)
  • Benedekco #15
    jóvan má! kusslegyen! igaz hogy jobbak az ati kártyák de nekem is nvidiám (ASUS gef2gts) van és sajna nincs lóvém 1 9000-esre sem! úgyhogy maradok az nv mellett mert nekik vannak olcsóbb kareszjai!
  • [HUN]PAStheLoD #11
    nah az asus mindig is jo kareszeket csinált csinálhatna egy aTI-sat is és akkor megint asus-t vennék!
  • Borg #10
    Helyesbitenék, az MSI nek VAN ATI alapú kártyája, csak éppen nem a piacra, hanem a komplett konfigurációkba szállitja a nagy cégeknek.

    Az nvidiának egyszerűen nincs rendes kártyája bizonyos piaci szegmensekbe, ezért logikus, hogy csak nvidiából nem lehet lefedni a piacot már. Amit az nvidia veszit a piaci részesedéséből, azt megnyeri az ATI. Igy már majdnem egy szinten vannak (21%/27%).
  • Inquisitor #7
    Most, hogy szinte tutira jövöre csúsyik az NV40, a gyártók előremenekülnek ...
    Mondjuk most az MSI-ről is rebesgetik, hogy lesz ATI alapú kártyesze. De ezt már hallhattuk többször is az MSI és Asus kapcsán, aztán még se.
    Viszont lehet, hogy ők maguk terjesztették el, mire sikerült "kis" engedményt kicsikarni az NVidia-tól. ;)
    Majd meglátjuk, bár a szintén többször hírezett ELSA már tényleg gyárt ATI-t, de csak a FireGL verziókat, ellenben a Creative már elég régen csinálja, csak jól titkolják.
  • item #3
    Az ATI is egy ilyen cég, nem kell szépíteni a dolgot. Hidd el nem a te érdekeidet tartják szem elött!
  • Lazarus #2
    Nincs, nagyon jól teszi hogy időben megszakítja a kapcsolatot azzal a köcsög csaló céggel