JohnnyCage

A kéziszámítógépek lesznek a vírusok következő célpontjai?

A számítógépes biztonsági megoldásokkal foglalkozó Symantec ezen a héten adja ki Symantec AntiVirus for Handhelds szoftverét, amely a Palm- és Pocket PC alapú PDA-kat hivatott megvédeni a rosszindulatú programok ellen.

Bár ezidáig meglehetősen kevés olyan eset történt, amelyben vírusok, és egyéb rosszindulatú programok okoztak volna kárt a kéziszámítógépek felhasználóinak, az antivírus szoftverek fejlesztői úgy vélik, készen kell állni egy közeljövőbeli vírustámadás kivédésére.

Mint Laura Garcia-Manrique, a Symantec vezető termékmenedzsere elmondta, az új szoftver vállalati változata két formában érhető el: Az alapnak számító Corporate Edition mellett egy kibővített, Corporate Edition with Event and Configuration Management változat is elérhető az alkalmazásból.

A szoftverból emellett egy kliens alapú Annual Service Edition kiadást is kínál a Symantec.

Ahogy a kéziszámítógépek felhasználói tábora növekszik, és a készülékek új összekapcsolási lehetőségekkel bővülnek ki, sokkalta kedvezőbbé válnak a körülmények a rosszindulató programok számára, mondta David Thompson, a Meta Group vezető elemzője.

"Az új funkciók megjelenésével a támadási lehetőségek is kibővülnek. Amikor pedig tényleges támadásra kerül sor, kész megoldásokra lesz szükség" - mondta Thompson, aki egyébként maga is elismeri, hogy egyelőre nehéz lenne olyan vírust írni a kéziszámítógépekre, amely viszonylag gyorsan tudna terjedni.

A Symantec új PDA vírusirtójával egyszerre jelent meg a LiveUpdate Wireless, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy drótnélküli internetes hozzáférésen keresztül töltsék el hardverspecifikus frissítéseiket a Világhálóról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    Ezt én jóhírnek könylelem el :)
    további kelleme és szép napot!
  • Flashy #1
    most akkor van virus PDA-ra vagy nincs? mer amig nincs nemtom ki fogja a draga memoriat es a processzoridot viruskergetore pazarolni.