JohnnyCage

Sebességi rekordot döntött a Sobig.F

A brit MessageLabs közleménye szerint a Sobig e-mail vírus F variánsa az eddigi leggyorsabban terjedő vírus, amely 24 óra leforgása alatt több, mint 1 millió számítógépet fertőzött meg.

A Sobig.F minden korábbi vírusnál gyorsabban fertőzi a számítógépeket, közölte az ügyfelek e-mail rendszerének vírusszűrésével és spam mentesítésével foglalkozó brit MessageLabs. "Minden tizenhetedik e-mail tartalmazza a Sobig.F vírust, amely az eddigi legmagasabb arány" - mondta Paul Wood, a MessageLabs vezető biztonsági elemzője.

"Az újabb és újabb Sobig variánsok egyre fejlettebbek lettek, és a mostani változat már túlnőtt minden korábbi víruson" - mondta Wood. A MessageLabs közleménye szerint a Sobig.F a megjelenését követő első 24 órában több, mint 1 millió számítógépet fertőzött meg.

Wood szerint az új variáns gyors terjedése két tényezőre vezethető vissza. Az egyik az, hogy a Sobig.F egyszerre több fertőző levelet is tud küldeni, a másik pedig az, hogy ez a változat már nem tartalmazza azt a hibát, amely a korábbi variánsok esetében hibás működést, és lassabb terjedést okozott. A korábbi variánsok esetében a fertőző csatolt fájl neve gyakran hibás volt, így a vírus nem tudott aktivizálódni a felhasználó megnyitási kísérletekor.

Mint Wood elmondta, a Sobig.F célja, hogy hátsó kaput nyisson a megfertőzött számítógépeken, amelyeket a későbbiekben spam terjesztésére, illetve pornóoldalak működtetésére használhatnak fel a támadók.
A számítógépes biztonsági szakértők szerint a Sobig.F terjedési üteme az elmúlt egy napban némileg lelassult, de a fertőzött számítógépek száma még jelenleg is igen magas.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #31
    User Error ellen nincs orvossag ... :(
  • Bonewerkz #27
    en meg azt rugnam szajba, aki ilyen virusokat ir + szilankosta tornem az osszes ujjat kezen-laban, hogy soha tobbe ne tudjon gephez ulni....
  • Kosh #26
    ide vezet a fene nagy os-be integrálás...
    ugyebár az outlook a windows része, mezei láma user ha levelezni akar kapasból ezt teszi fel mert kéznél van, szépen makrózható, ezer dologgal kötést létesít
    nem csoda ha valaki ezt gonosz dolgokra eccercsak kihasználja

    ha nem lenne ez a szar a win része akkor minden user kénytelen lenne valamilyen levelező progi után nézni, akkor viszont nagyon sokféle progit használnának, nem ilyen nagy számban ezt a vírusmágnest, egy unatkozó seggarcú kóder meg mivel tud nagy galibát okozni? ha olyan progit használ ugródeszkának amit 10 lámából 8 használ
  • I.C.ram #24
    Undorítónak tartom, hogy egyes kompjuterbuzmák, azzal szorakoznak, hogy a másik életét megkeserítsék!!! Kurva anyjukat!! Én is kaptam csomó ilyen emailt, de hülye nem vagyok hogy kinyissam. Nem is értem, hogy a sok láma miért nyitottak ki!
  • HappyBoy #22
    És az elmúlt héten 1 millió kezdő kapott/vett gépet? Na neeeee.
    Hidd el, megnyitja a 500dikat is.
  • Mice #19
    Arra az egyre nem is gondolsz mi, hogy ha valaki nem a saját gépét használja hanem publikusat, ahol nincs semmilyen mailprogi telepítéséhez joga. Gondolod, hogy mindegyik szándékosan nyitja meg? Ha valakinek nincs nagy mailforgalma és csak egy ilyen virnyákos mail érkezik a pládájába a freemail pl. csuklóból nyitja az elsőt.

    Én a vinyótörlő vírusokat az ilyen taplófejüeknek mint te, azoknak küldeném. Fikázni azt mindenkit tudtok de amikor bármelyik is segítségre szorulna akkor dielama-val jöttök. Pont az ilyen magad fajta csaksajátmagammaltörődök típusú tetük miatt van annyi láma.

    Igazán büszke lehet rád anyukád!
  • [HUN]PAStheLoD #18
    na igen! Halál a lámákra? :D
  • HuAn82 #16
    lol
  • Gabest #14
    akinek nem jut, annak szivesen átirányítom az enyéimet :D
  • [HUN]PAStheLoD #13
    heh... nembaj egy kis lámaszűrést csinál a neten!