JohnnyCage

ATI chipes grafikus kártyákat ad ki az ECS

A kedvező ár/érték arányt nyújtó alaplapjairól ismert Elitegroup Computer Systems (ECS) a közeljövőben csúcskategóriás, ATI GPU-val szerelt videókártyákat fog kiadni.

A tajvani Elitegroup Computer Systems már korábban betört a grafiksu kártyák piacára, de a társaság ezidáig elsősorban az alsóbb árszegmenseket célozta termékeivel. A gyártó a jelenlei, harmadik negyedév végén azonban csúcskategóriás megoldásokat is ki fog adni, amelyekhez a társaság a kanadai ATI Technologies Radeon grafikus processzorait fogja alkalmazni, derült ki az ECS közleményéből.

Az új termékek, bár egyelőre konkrétumokat nem tudni róluk, az ECS átszervezett tevékenységének eredményeként születtek. A társaság élére a közelmúltban új elnök került Chen Ming-Chun személyében, aki korábban a gyártó elnökhelyettese volt. Johnson Chiang, aki a közelmúltig a társaság, és egyben az igazgatóság elnöke volt, a jövőben az igazgatóság elnökeként folytatja munkáját.

Az átszervezést követően az ECS a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fog fektetni az ODM üzletre, azon belül is a notebook-, és asztali PC-k, valamint alaplapok más gyártók számára történő kifejlesztésére. A társaság fokozatosan be kíván törni a csúcskategóriás videókártyák piacára, amit a gyártó alsó- és középkategóriás megoldások körében, a közelmúltban aratott sikere alapozhat meg.

Az ECS nemrég eladta Chungli-i (Tajvan) gyárát az ASUSTeK Computernek, majd pedig elvesztette az Apple Computer megrendelését. Ez a két tényező együttesen a cég bevételeinek 47,4 százalékos csökkenését eredményezte júliusban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #2
    ECS? Kicsit elavult nem? Akkor már legalább AGA lenne... ehheeeeee... mekkora 'pojén' volt...