JohnnyCage

8,2 százalékkal növekedtek a processzor eladások

A második negyedévben 8,2 százalékkal növekedtek a processzor eladások, miközben a chipipar júniusban sem mutatott számottevő növekedést az előző hónaphoz viszonyítva.

A globális chipipar bevétele júniusban mintegy 12,54 milliárd dollár volt, amely elhanyagolható növekedést jelent az egy hónappal korábban regisztrált 12,49 millió dollárhoz képest, áll a Semiconductor Industry Association (SIA - Félvezetőipari Szövetség) havi elemzésében. Az egész második negyedévet tekintve a chipgyártók bevétele 37,6 milliárd dollár volt, amely 3,2 százalékos növekedés az első negyedévhez, és 10,4 százalékos növekedés az egy évvel korábbi eredményekhez képest.

A SIA jelentése szerint a mikroprocesszorok eladásai 8,2 százalékkal növekedtek a második negyedévben az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva. A Mercury Research piackutató cég ezzel szemben az x86-os processzorok eladásainak kismértékű visszaesését regisztrálta az időszakban.

A mikroprocesszorok eladásai Japánban 5,3 százalékkal, a Japánon kívüli ázsiai területeken 5,9 százalékkal, az Egyesült Államokban pedig 3,6 százalékkal növekedtek az előző negyedévhez képest, miközben Európa a gazdasági növekedés megtorpanása, valamint a gyártás Ázsiába telepítése miatt 4,1 százalékos visszaesést könyvelhet el, közölte a SIA.

Éves szinten Japán 21,3, Európa 12,3, Ázsia (Japán kivételével) pedig 11,8 százalékos növekedést ért el. Az Egyesült Államokban 3,7 százalékkal csökkent a processzoripar bevétele.

"Most, hogy a raktárkészletek kiürültek, a második félévre várható keresletnövekedés közvetlenül meg fog mutatkozni a félvezető eladásokban" - mondta George Scalise, a SIA elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    félrevezető ipari szöveccség!
    biztos sokan vesznek raktárra procit ...
  • cynic #1
    Fékvezetőipari Szövetség :))