JohnnyCage

Minden tizedik amerikai IT állás veszélybe került

Tíz amerikai IT munkahelyből egyet a közeljövőben a tengerentúlra, például Oroszországba, vagy Indiába telepítenek át a cégek 2004 végéig, közölte a Gartner piackutató cég.

A Gartner Inc., amely a világ legnagyobb IT piackutató cége, egy olyan jelentést adott ki, amely szerint a mintegy 10,3 millió amerikai technológiai munkahelyből félmilliót 2004 végéig a tengerentúlra telepítenek át a cégek. Bár a társaság szerint a legveszélyeztetettebb helyzetben egyértelműen a számítógép ipar dolgozói vannak, az egész technológiai ipart tekintve is veszélybe került minden 20-adik amerikai munkahely.

Mindez különösen igaz azon társaságok IT alkalmazottaira, amely cégek viszonylag sok szakértőt foglalkoztatnak. A Gartner szerint ilyen a bankszektor, az egészségügy, és a biztosítók területe.

"Egyszerre csak azt vesszük észre, hogy van egy szakmánk, a számítógép programozás, amely meglehetősen elterjedtté vált, így újra át kell gondolnunk, mennyit ér" - mondta Diane Morello, a Gartner elnökhelyettese, és kutatási igazgatója.

A globális gazdasági recesszió hatására az amerikai társaságok felgyorsították azt a már korábban elindult folyamatot, amely során a cégek az amerikaiak bérének töredékéért dolgozó tengerentúli alkalmazottakat veszik fel a programozási feladatok elvégzésére.

Ez a folyamat a Gartner előjelzése szerint az elkövetkező másfél évben a számítástechnikai iparban dolgozó amerikaiak egytizedét érintheti.

Morello szerint a társaság jelentésének nem célja azon spekulálni, hogy ezeket a munkahelyeket a cégek mely országokba telepítik, de a legvalószínűbb terület Oroszország, India, és Délkelet-Ázsia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #7
    M.O.-on gyorsan fel lehet állítani egy Off-shore software dev. centert, nekem pár nap alatt sikerült. Egész pontosan mi volt a probléma? Iroda van, most elég olcsón is, ha az a gond.
    (Jó) szakértöt már nem könnyü találni, de lehetséges, ha ismersz pár embert, vagy hirdeted magad és hajlandó vagy 20-30 önjelölt szakértö közül kimazsolázni azt, aki tényleg ért ahhoz, ami neked kell...
    Mindenesetre lehetséges, szóval tényleg érdekelne, mi volt a gond.
  • b #5
    no most azért ezt minimálisan is vegyes érzelmekkel kell fogadni!

    hála a jóistennek jövőre csatlakozunk az eu-hoz, ami azt fogja jelenteni, hogy mi hülye magyarok már nem leszünk vonzó célpont a rabszolgamunkához.

    tehát ausztriával és a csehekkel fogunk birokra kelni a szaftos melókért. viszont itt jön a képbe a frankó magyar mentalitás, hogy minden úgy jó ahogy van, leszarunk minden új dolgot, majd a román meg szerb vendégragbszolgák megcsinálnak mindent helyettünk.

    és csak pár példeként emliccsük meg az internyet, a linux, meg a warezolás elterjedését! kicsit lesújtó!
  • Pheel #2
    Ezt én sajnálom a legjobban :((((((