JohnnyCage

A TI és az STMicro az Intel, Microsoft ellen szövetkezik

A Texas Instruments és az ST Microelectronics cégek egy szövetséget terveznek létrehozni a mobilpiacon, amelynek elsődleges célja az olyan társaságok egyeduralmának megakadályozása, mint az Intel és a Microsoft.

A két társaság szeretné megakadályozni, hogy az Intel, vagy a Microsoft domináns pozíciót szerezzen a mobil készülékek, és elsősorban az intelligens mobiltelefonok piacán. Az austini központú Texas Instruments, és a legnagyobb európai chipgyártóként ismert ST Microelectronics mellett a közeljövőben várhatóan a brit ARM, és a Nokia is be fog lépni a szervezetbe. Az utóbbi, finn társaság jelenleg a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója 40 százalék körüli piaci részesedéssel.

A négy társaság által alapítandó szervezet neve a Mobile Industry Processor Interface (MIPI) Alliance lesz. A szövetség további tagokat fog toborozni a hardver-, valamint szoftvergyártók köréből, és olyan technológiai szabványok kifejlesztésén fog dolgozni, amelyek megakadályozzák, hogy az Intel vagy a Microsoft egyeduralmat alakítson ki a piacon.

A MIPI Alliance 10 munkacsoportot fog kialakítani, amelyek olyan technológiákkal fognak foglalkozni, mint például a digitális kamerák, vagy a kijelzők. A szövetség feladata lesz emellett egy olyan ajánlás kidolgozása, amely lehetővé teszi, hogy a szervezeten kívüli cégek is a lehető legegyszerűbben készíthessenek a MIPI Alliance szabványaival együttműködő megoldásokat.

A szövetség támogatói szerint a közösen kidolgozott specifikációk azért fontosak a mobiltelefon ipar számára, mert az egyre nagyobb eltérést mutató megoldások a közeljövőben súlyos kompatibilitási problémákat eredményeznének.

A MIPI Alliance szövetség az Open Mobile Application Processor Interfaces (OMAPI) szabvány utódja, amelyet az ST Microelectronics, és a Texas Instruments dolgozott ki a mobiltelefonos képek és grafikák megjelenítésének megkönnyítéséért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!