JohnnyCage

Microsoft alapú mobilt készül kiadni a Motorola

Az amerikai Motorola még az év vége előtt egy olyan új mobiltelefon készüléket tervez kiadni, amely a Microsoft intelligens mobiltelefonok számára kifejlesztett operációs rendszerére épül, állítják egyes hírforrások.

A napokban olyan fotók terjedtek el az interneten, amelyeken állítólag a Motorola új készüléke látható. A hamarosan megjelenő modellt a tajvani szerződéses gyártó Chi Mei Communication Systems fogja gyártani a Motorola számára.

Az új készülékről szóló híreket egyelőre sem a Microsoft, sem a Motorola nem erősítette meg.

Az amerikai mobilgyártó azonban még februárban beszámolt azon tervéről, hogy a közeljövőben kiad egy új készüléket a Microsoft mobiltelefon operációs rendszerével, elsősorban az amerikai mobilszolgáltatók kérésére.

A redmondi (Washington) székhelyű Microsoft ezidáig komoly erőfeszítései ellenése sem tudott jelentős sikert elérni a mobiltelefon iparban, amely jelenleg évi 450 millió készüléket értékesít, mert a vezető gyártók nem akartak együtt dolgozni a szoftveróriással.

Egyes hírek szerint a társaságok egy része attól tart, hogy a Microsoft a mobiltelefon piacra is kiterjeszti domináns pozícióját, amelyet a Windows operációs rendszerrel az asztali számítógépek piacán szerzett.

A világ öt legnagyobb mobilgyártója, beleértve a Motorolát is, a brit Symbian operációs rendszerét támogatja az intellignes mobiltelefonokban való alkalmazásra. A Symbian egyébként az öt vezető gyártó tulajdonában van.

Egyes szakértők szerint a Motorola mostani lépése azonban azt mutatja, hogy nem lehet örökre kiszorítani a Microsoftot a szegmensről. "Ez egy olyan kor kezdete, amelyben a gyártók belátják, hogy nem tudnak a Microsoft nélkül élni" - mondta John Strand technológiai tanácsadó.

A Motorola jelenleg a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója. A három legnagyobb mobilgyártó közül a piacvezető finn Nokia potenciális riválisának tekinti a Microsoftot, és inkább a Symbian-féle operációs rendszer támogatja. A harmadik helyen álló dél-koreai Samsung Electronics korábban bejelentette a Microsoft mobiltelefon operációs rendszerének támogatását, de a megoldásra épülő készülékek később nem jelentek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #3
    itt nem skynet lesz... hanem inkabb az allamapparatusok szerepet hatalmas megavallalatok fogjak atvenni a vilagon, a jovo inkabb a predator/alien/blade runner sztorihoz lesz hasonlo, azzal a kulombseggel, hogy nem fogunk olyan konnyen urhajozni, mint a filmben (esetleg a naprendszeren belul)