JohnnyCage

A WD megvásárolta a komponensgyártó Read-Rite-ot

A merevlemezes meghajtókat gyártó Western Digital csütörtökön bejelentette, hogy a társaság mintegy 95 millió dollárért felvásárolta a meghajtó alkatrészek gyártásával foglalkozó Read-Rite-ot.

A Read-Rite mágneses író/olvasó fejeket, valamint egyéb alkatrészeket gyárt a merevlemezes meghajtókhoz. Annak ellenére, hogy a társaság a közelmúltban olyan korszerű megoldásokat dobott piacra, mint a 80 gigabájt/lemez tárolókapacitást támogató író/olvasó fej, a cég pénzügyi helyzetet megingott.

A Read-Rite júniusban csődeljárást kezdeményezett fizetőképessége helyreállításának céljából, állt a társaság sajtóközleményében. A Lake Forest-i (Kalifornia) Western Digital elsősorban merevlemez író/olvasó fej technológiák megszerzése reményében, valamint további gyártókapacitás biztosítása érdekében várásolta meg a céget.

A WD a közelmúltban jelentette be, hogy a társaság a jövőben közvetlenül a fogyasztóknak is szeretne merevlemezes meghajtókat értékesíteni egyes szaküzletekben. Szintén a közelmúltban jutott napvilágra a hír, hogy a cég a notebook merevlemezek piacára is be szeretne lépni.

A Read-Rite számos gyárral, illetve központtal rendelkezik mind az Egyesült államokban, mind Ázsiában. A jelenlegi megállapodás szerint a WD a társaság fremonti, milpitasi (mindkettő Kalifornia), valamint manilai (Fülöp-szigetek) gyárait szerzi meg. A merevlemez gyártónak emellett opciós joga van a thaiföldi gyárak megvásárlására.

A Western Digital a társaság bejelentése szerint tíz napon belül befejezi a felvásárlási tranzakciót, amelyhez a szükséges 95 millió dollár készpénz teljes mértékben a gyártó rendelkezésére áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!