Spencer

Új szoftverek az Adobe-tól

Az Adobe Systems hétfőn bejelentette különböző audiovizuális szerkesztő szoftvereinek legfrissebb verzióit, így például többek közt néhány, kizárólag Windows platformon futtatható alkalmazást, ami jó példa arra, hogy a vállalat mostanság kezdi elhanyagolni az Apple Computer-féle Macintosh operációs rendszert.

Most debütált az Adobe Systems legfőbb videoszerkesztő szoftverének, a Premiere-nek a legújabb verziója, mely csak és kizárólag a Microsoft Windows XP operációs rendszerén futtatható, Mac OS alatt nem. Ezzel párhuzamosan ugyancsak most mutatkozott be a különböző videoanyagok vizuális effektekkel történő ellátására hivatott After Effects legújabb verziója. Az After Effects 6.0 a Premiere-től eltérően nemcsak Windows, hanem Mac OS alatt is használható.

Az Adobe Systems harmadik újdonsága nem más, mint az Audition nevezetű hangszerkesztő szoftver. Az Auditionról röviden annyit kell még tudni, hogy az Adobe Systems a Syntrilliumtól vásárolta meg a szoftvert, mely egészen a közelmúltig Cool Edit Pro néven futott. A szoftvercég új szoftverei egyébként nemcsak külön-külön, hanem csomagban is megvásárolhatók, így például az Adobe Video Collection nevezetű pakkban a Premier Pro, After Effects, Audition, illetve Encore nevezetű alkalmazások kapnak helyet. Az Auditionhoz hasonlóan a Mac operációs rendszereket használóknak sajnos az Adobe Video Collection használatáról is le kell mondaniuk.

David Trescott, az Adobe Systems digitális videotermékekkel foglalkozó részlegének igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a legújabb verziójú Premiere egy teljesen újraírt szoftver, valamint utalt arra, hogy a vállalat egyszerű anyagi megfontolásokból döntött úgy, hogy nem készíti el a Premier Apple számítógépekre szánt változatát. Az új Premiere fejlesztését lényegében teljesen nulláról kezdtük, vagyis "személyében" egy vadonatúj szofvert üdvözölhetünk - nyilatkozta Trescott.

A Premiere Pro teljes, illetve upgrade verziója 699, illetve 399 dollárba kerül. Az After Effects 6.0 professzionális változatáért 999 dollárt kell fizetni, a normál verzió pedig 699 dollárt kóstál. Az Audition nevezetű szoftver 299 dollárba kerül, az Adobe Video Collection professzionális, illetve normál változatát pedig 1499, illetve 999 dollárért árulják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #4
    az eredeti cikkben (news.com) vannak a rendes számok: pro változat 999, normál pedig 699. Remélem így már érthetőbb :o)

    Papabear: az egyik ok amit említettek az az volt, hogy nagy a verseny a videoszerkesztő programok piacám macintoshra, és ez komoly szerepet játszott a döntésben. Főleg figyelembe véve, hogy mennyivel több pénzbe és időbe került volna nulláról mindkét platformot támogató szoftvert írni.

    Y
  • papabear #2
    aaahhhh. Jól odavágtak az Apple-nek. Nem baj, aki Mac-en filmet editál és van elég esze, az amúgy is az Avid-et használja. (www.avid.com)
    Amúgy meg ha az új Photoshop vagy Illustrator sem jönne ki Mac-re, az már baj. (Annyira meg csak nem hülyék, igen sok designer és grafikus mac-et használ)
  • Sub #1
    "Az After Effects 6.0 professzionális változatáért 699 dollárt kell fizetni, a normál verzió pedig 699 dollárt kóstál"

    Akkor itt most mi a különbség mert az ár ugyanaz.