Spencer

Intel: új kutatási és fejlesztési központ Írországban

Az Intel képviselői bejelentették, hogy a chipgyártó a közeljövőben 12 millió eurót, vagyis mintegy 13,7 millió dollárnak megfelelő összeget kíván fordítani egy új írországi kutatási és fejlesztési központ létrehozására.

Az Intel ezen új központja az Intel már meglévő írországi chipgyártó üzemének közvetlen közelében fog felépülni. Az "Intel IT Innovációs Központ" nevezetű épületben az Intel munkatársai elsősorban információs technológiai szoftverek fejlesztésével fognak foglalkozni.

Az Intel szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a kezdetekben mintegy negyven szoftverfejlesztő mérnök fog dolgozni az új kutatási és fejlesztési központban, később azonban várhatóan tovább fog növekedni az alkalmazottak száma. Az Intel IT Innovációs Központ egyébként több egyetemmel és szervezettel is szoros együttműködést fog folytatni annak érdekében, hogy a fejlesztési munkálatok a lehető leggyorsabban és leginkább zökkenőmentesen folyhassanak. Tudni lehet, hogy az Intel új központja többek közt a dublini Trinity Egyetemmel, valamint az MIT ugyancsak dublini székhelyű Media Lab Europe nevezetű részlegével kíván együttműködni a különböző fejlesztések kapcsán.

Az írországi Intel IT Innovációs Központban elsősorban a hálózati erőforrások megosztásának optimalizálásával, a kéziszámítógépekre, illetve egyéb hordozható digitális eszközökre szánt szoftverek fejlesztésével, valamint a később az oktatásban felhasználandó különböző megoldások fejlesztésével fognak foglalkozni. Elmondások szerint az új részleg kutatói nemrégiben már el is kezdték munkájukat, melynek eredményeképp elkészült egy olyan szoftver, mely a multimédiás állományok letöltési idejét jelentős mértékben képes csökkenteni.

Az Intel munkatársai azzal kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni, hogy az új kutatási és fejlesztési részleg kapcsán a 12 millió eurós összegből pontosan milyen fejlesztéseket fognak végrehajtani, mint ahogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a részleg pontosan mikor kezdi meg rendes működését. Az amerikai székhelyű chipgyártó jelenleg egyébként mintegy 3200 alkalmazottat foglalkoztat Írországban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!