JohnnyCage

FutureMark: mégsem csalt az nVidia

A FutureMark keddi sajtóközleménye szerint a grafikus chipeket gyártó nVidia mégsem csalt a GeForce FX 5900 drivereivel, hogy a GPU jobb eredményt érjen el a 3DMark 03 teljesítményteszt programban.

A FutureMark a közelmúltban bejelentette, hogy az nVidia nyolc esetben olyan módosítást hajtott végre a Detonator FX és WHQL driverekben, amely a képminőség rovására mintegy 24,1 százalékos teljesítménynövekedést eredményezett a GeForce FX 5900 (NV35) grafikus processzorral szerelt videókártyák számára a 3DMark 03 tesztprogramban.

A bejelentést követően az ExtremeTech részletes vizsgálatnak vetette alá a grafikus processzort a 3DMark 03 alatt, és több ponton is minőségromlást vélt felfedezni a chip által generált képben.

Most azonban mégis úgy tűnik, hogy a FutureMark tévedett. "A FutureMark mostmár átfogóbb képpel rendelkezik a szituációról, és az nVidia optimalizációs stratégiájáról. Ennek fényében a FutureMark kijelenti, hogy az nVidia drivereiben alkalmazás specifikus optimalizáció található, nem pedig csalás" - áll a keddi közleményben.

A társaság elismeri, hogy mivel a különböző grafikus kártyák eltérő architektúrával rendelkeznek, valamint saját kód szükséges az optimális működésükhöz, nehéz pontosan összemérni teljesítményüket. Jelen esetben az ATI Technologies csúcskategóriás grafikus processzora 24 bites lebegőpontos shader precizitást alkalmaz, az nVidia NV35 pedig képes 32 bites és 16 bites precizitású lebegőpontos, valamint 12 bites egészszámos üzemmódú működésre is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e-jay #64
    :: Palace Portal ::
    A Warez Alliance tagja.
    Albumok, Maxik, Single-k, Oldiezok, mindössze 160Ft+ÁFÁ-ÉRT! Ezt a lehetőséget te sem hagyhatod ki!
    http://palace.cjb.hu
  • Benedekco #63
    az FX 1 butított 3DFX :)
  • TheZsenyka #60
    "Az ATI egy rakás szar."

    Gratulálok. Ha már hülyeségeket beszélsz, legalább titokban tedd.
  • Bandit21 #59
    Hát ez talán betudható annak h a 5800 2 slot-ot, az R9700 pedig 1et foglal...
    Bár remélem, h ezt csak poénnak szántad...
    :)))
  • sztavrosz #58
    Én kész érvekkel jövök! Az nVIDIA azért is jobb, mert 5800-as kártyájukhoz sokkal nagyobb dobozt adnak, mint a ATI 9700-hez.
  • Bandit21 #56
    Jaja! HÖHÖ...
  • sztavrosz #53
    Szóval! Te tetű, szarfaxú HiperG, te akkora egy láma vagy, hogy Tibetbe útlevél nélkül utazhatsz (jó voltam atinever tesó?). :))
  • sztavrosz #52
    Bocsánat testvér, elírtam!
  • sztavrosz #51
    átinevör: veled csak egy baj van. Anyád manduláján kellett volna, hogy végezzed.
  • sztavrosz #48
    Az ATI egy rakás szar. Mindent kitalál bmeg, hogy bemocskolja a riválisát. Az 5900-es FX jobb és kész, a 3dmark/futuremarknak pedig a 2001 óta nem hiszek. És még vmi, hogy miért nem fogok soha ATI-t venni. Kétszer volt ATI kártyám és kétszer basztam rá (a legendás képmínősége egy rakás xar, úgy pöttyözött bmeg, hogy na), ezek után pedig csinálhatnak bármit, harmadszorra nem fognak bepalizni. Az nVIDIA nem árul zsákbamacskát, az MX annyira szar mint amennyibe kerül, az FX pedig annyira jó, mint amennyibe kerül. Az ATI pedig gyártja csak tovább suttyú, olcsó húsnak híg a levele VGA kártyáit, akik ezt veszik, meg is érdemlik. Aztán örüljenek, hogy fjúcsörmárk 100 ponttal többet dobot ki neki, aztán egy jó driverre (ami nem fagyott) félévig kellett várni míg megjelent (emlékeztek még ATI fanok a 9700 drivereire?). És annyit elárulok, hogy a Microsoft sem hülye, az XBOX-okban nem azért van nVIDIA, mert az a rosszabb. Szóval az ATI fanatikusok nyalják ki, a fogyasztók pénzszavazatai nem titeket igazolnak.