JohnnyCage

Antivírus szövetséget hozott létre a Microsoft

A szoftveróriás tegnap egy vírus információs szövetséget alapított, amelynek az antivírus szoftvereket fejlesztő Network Associates és Trend Micro cégek is tagjai.

A hétfőn bejelentett szövetség célja egy olyan információs központ létrehozása, amely a Microsoft szoftvereket támadó vírusokkal foglalkozik. Véletlen egybeesés ugyan, de éppen a napokban terjedt el a Világhálón az a Palyh/Mankx elnevezésű féregprogram, amely egy, a szoftveróriástól érkező e-mailnek álcázza magát.

"Teljes mértékben a biztonságra koncentrálunk, és az a célunk, hogy a megfelelő lépések végrehajtásához szükséges információkat minél gyorsabban elérhetővé tegyük" - mondta Andy Erlandson, a Microsoft terméktámogatási részlegének biztonsági igazgatója. "Amint új információval rendelkezünk egy problémával kapcsolatban, azonnal elérhetővé fogjuk azt tenni, és ezen frissítésekre akár óránként is sor kerülhet."

A Virus Information Alliance szövetség weboldala mindig a legfrissebb információkat fogja tartalmazni az összes veszélyesebb vírusról, de emellett biztonsági javítócsomagok, hasznos tanácsok, különböző biztonsági eszközök, és vírusokkal kapcsolatos anyagok is elérhetőek lesznek az oldalról.

A szövetség nagy mértékben támaszkodik a Network Associates Anti-Virus Emergency Response Team kutatócsoportjára, valamint a Trend Micro-féle TrendLabs-ra is. Bár Erlandson szerint közvetlen letöltések nem lesznek elérhetők a két antivírus szoftvercégtől, a szövetség weboldalán adott esetben megtalálhatóak lesznek a társaságok oldalain található további információkra való hivatkozások.

A jelenleg három tagból álló szövetség nyitott az újabb partnerek előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #3
    wow, ez gondolom olyan mint I. szent orbán viktor által iziben összedobott fidesz igazmagyar nagymagyar új szövetség. :> tartalmas, jó kis hétvégénk volt! :)