JohnnyCage

Kibővíti indiai kutatóközpontját az Intel

A chipóriás Intel a társaság hétfői bejelentése szerint kibővíti a társaság Bangalore-i (India) kutatóközpontját.

A kutatóközpontot a processzorgyártó egy 41 millió dolláros beruházás keretében bővíti ki. A Bangalore-i létesítmény új épületében mintegy ezer mérnök fog dolgozni különféle hardveres, szoftveres, és minőségbiztosítási megoldások kifejlesztésén a chipóriás következő generációs mikroprocesszoraihoz, félvezetőihez, és memóriachipjeihez.

"India továbbra is igen jelentős szerepet játszik az Intel azon innovatív architekturális megoldásainak kifejlesztésében, amelyek lehetővé teszik a társaság vezető pozíciójának megőrzését" - mondta Ketan Sampat, az Intel Technology India elnöke.

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű chipóriás mostani bejelentése összhangban van a társaság korábban ismertetett stratégiájával, amely szerint a chipgyártó a jövőben tovább kívánja erősíteni kutatási és fejlesztési tevékenységét Indiában. Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója tavaly augusztusi indiai látogatása során elmondta, hogy a társaság jelentősen kibővíti kutatási és fejlesztési tevékenységét Indiában, amely várhatóan mintegy 1000 - 3000 új munkahelyet fog jelenteni az országban az elkövetkező években. A társaság közeljövőben megvalósuló indiai befektetései összesen mintegy 100 millió dollárt tesznek majd ki.

Az Intel Bangalore-i kutatóközpontja jelenleg is folytat fejlesztőmunkát a chipgyártó Xeon processzorain. Az elmúlt hónapban emellett azt is nyilvánosságra hozta a társaság, hogy a központ a következő generációs Centrino megoldások, illetve a hozzájuk készülő beágyazott szoftverek fejlesztésében is részt vesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!