JohnnyCage

1 millió dalt vásároltak az iTunes felhasználói

Az Apple Computer új online zeneszolgáltatása villámrajtot vett, és már az első hét alatt több mint 1 millió dalt vásároltak meg rajta a felhasználók, közölte a társaság hétfőn.

Elemzők szerint az iTunes Music Store korai sikere arra utalhat, hogy az emberek hajlandóak fizetni a zeneletöltésekért, amennyiben van rá lehetőségük. "Mindez egyértelműen azt mutatja, hogy a Mac közösségben jelentős igény volt a zeneszámok legális letöltési lehetősége iránt" - mondta Michael Gartenberg, a Jupiter Research elemzője.

Az iTunes Music Store első verziója egyelőre csak Mac felhasználók számára érhető el, és az öt vezető lemezkiadó szinte teljes zenei adatbázisát elérhetővé teszi a felhasználók számára. Az egyes dalok ára 99 cent, a legtöbb album pedig 9,99 dollárért tölthető le.

Az Apple Computer jelentése szerint a megvásárolt zeneszámok mintegy felét komplett album részeként vásárolták meg a felhasználók. Mindez megcáfolja a lemezkiadók azon aggodalmát, amely szerint az egyedülálló zeneszámok megvásárlásának lehetősége tovább csökkentené az albumok eladásait. Az Apple kedden egyébként további 3200 dallal bővíti az iTunes zenei kínálatát.

Stephen Baker, az NPD Techworld elemzője úgy véli, nem meglepő az albumeladások jelentős mértéke. Baker szerint amikor a felhasználók egy új formátumra térnek át, első dolguk, hogy megszerezzék kedvenc előadójuk teljes albumát.

Az Apple szerint a mintegy 200 ezer elérhető zeneszám több, mint felét legalább egy felhasználó megvásárolta. A társaság azt is közölte, hogy az iTunes 4 szoftvert mintegy 1 millió felhasználó töltötte le a kiadás, azaz április 28-a óta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #2
    Én is kitaláltam volna, ha lett volna a mellényzsebemben egy ekkora cég :'(