Spencer

Új Sony digitális fényképezőgépek

A szórakoztató elektronikai eszközök vezető gyártója, a Sony négy olyan vadonatúj digitális fényképezőgépet jelentett be, melyektől a cég vezetői nem titkoltan azt remélik, hogy a Sony piaci részesedése jelentős mértékben növekedni fog.

Az elmúlt év októbere és az idei év februárja közötti időszakban a japán székhelyű gyártó az Egyesült Államokban, valamint Japánban a digitális fényképezőgép piac mintegy 19 százalékát uralta, európai piacrésze pedig körülbelül 12 százalékos volt. A Sony vezetői általánosságban véve elégedettek a cég észak-amerikai, japán és európai piacokon elért eredményeivel, azonban ázsiai, illetve latin-amerikai teljesítményével már korántsem.

A Sony munkatársai egy nagyszabású rendezvény keretein belül összesen tizenegy digitális fényképezőgépet mutattak be, mely modellek közül hét már a tavalyi esztendő végén megjelent a piacon, négy azonban vadonatúj terméknek számít. A gyártó képviselői elmondták, hogy az új digitális fényképezőgépek elődeiknél általánosságban véve szélesebb szolgáltatási körrel, egyszerűbb kezelőfelülettel, valamint továbbfejlesztett mozgókép rögzítési funkciókkal rendelkeznek.


Sony P10

A cég újdonságai közül legelőször a P10 típusjelzésű modell lesz megvásárolható, a Sony ígéretei szerint már májustól. A P10 nem más, mint egy 5 megapixeles felbontással, valamint háromszoros optikai és négyszeres digitális zoommal rendelkező digitális fényképezőgép. A 108x51,5x35,8 milliméteres méretekkel rendelkező fényképezőgép 206 grammot nyom a mérlegen, és segítségével akár 640x480 pixel felbontású MPEG VX videofelvételeket is lehet készíteni.


Sony V1

Két másik társához hasonlóan idén júniusban jelenik meg a piacon a Sony V1 típusjelzésű új digitális fényképezőgépe. Az 5 megapixeles CCD-vel felvértezett modell négyszeres optikai, valamint négyszeres digitális zoommal rendelkezik, és különlegessége, hogy társaitól eltérően ISO100-800 kompatibilis. A 99x65,2x56,9 milliméteres méretekkel rendelkező készülék tömege 298 gramm.


Sony FX77

A Sony FX77 egy 4 megapixel felbontású digitális fényképezőgép, mely sajnos csak digitális zoommal büszkélkedhet, így nála várhatóan sokkal nagyobb érdeklődés övezi majd az 5 megapixel felbontású, háromszoros optikai és négyszeres digitális zommal rendelkező P92-es modellt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pupcika #2
    igen
    én is kíváncsi lennék az árakra (P10 és V1)