Spencer

Intel: a processzorokon túl is van élet

Az Intel azt fontolgatja, hogy a jövőben a PC-s processzorain kívül egyéb termékei körül is nagy hírverést fog csapni, vagyis el szeretné érni, hogy az átlag felhasználóknak az Intel szó hallatán ne csak különböző processzorok jussanak eszükbe.

Erről a világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott cég egyik vezetője beszélt a napokban, aki elmondta, hogy a Centrino projekt kezdeti sikerei bíztatják az Intelt arra, hogy egyéb termékeit is alaposabban megismertesse a felhasználókkal.

A március elején indult Centrino reklámkampányig az Intel az elmúlt tizenkét esztendőben lényegében minden marketing tevékenységet a jól ismert Intel Inside szlogen köré épített, ezzel pedig szépen lassan elérte, hogy a processzorokra a felhasználók ne csak, mint egyszerű PC-s alkatrészekre, vagy unalmas szilíciumlapkákra gondoljanak, hanem, mint ennél valami sokkal izgalmasabb dologra. Ennek következtében a vásárlók igen is elkezdték megnézni, hogy az általuk megvásárolni szándékozott személyi számítógépben pontosan milyen gyártmányú és milyen típusjelzésű processzor teljesít szolgálatot.

Az Intel Inside szlogen köré épülő nemzetközi reklámhadjáratokra az Intel az elmúlt esztendőkben összesen nem kevesebb mint 7 milliárd dollárt fordított, azonban a cég vezetőinek nemrégiben rá kellett ébredniük arra, hogy ezen kampányok a cég processzorain kívül más Intel gyártmányú PC alkatrészeket nem igen ismertettek meg a felhasználókkal. Ez konkrétan abban nyilvánul meg, hogy az átlag felhasználók ugyan tisztában vannak azzal, hogy milyen különböző Intel processzorok kaphatók a piacon, azt azonban nem igen tudják, hogy az Intel nemcsak processzorokat, hanem többek közt alaplapi chipkészleteket, hálózati és egyéb kommunikációs eszközöket, valamint flashmemóriákat is gyárt.

A közelmúltban indított Centrino projekt révén az Intel felismerte, hogy nemcsak a különböző processzorokat, hanem a köréjük épülő egyéb alkotóelemeket, komplett platformokat is népszerűsíteni kell a vásárlók körében. Mint ismeretes, a Centrino platform egyrészt a vadonatúj Pentium M processzorokból, másrészt a velük kompatibilis új alaplapi chipsetekből, illetve vezeték nélküli kommunikációs chipekből áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)