JohnnyCage

Az IBM az elosztott rendszerek mögött áll

A "Kék Óriás" IBM Corp. továbbra is teljes erőbedobással népszerűsíti az elosztott rendszereket, amelyek kezdetben elsősorban az egyetemi laboratóriumokban voltak használatosak a bonyolult kutatási feladatok elvégzésére.

Az IBM bejelentése szerint a társaság a közelmúltban három óriáscégnek, az RBC Insurance-nak, a Kansei Electric Powernek, és a Royal Dutch Shellnek szállított nagyteljesítményű elosztott rendszereket, valamint újabb felhasználói köröknek kínálja a megoldásokat.

Az RBC Insurance olyan, Intel alapú szerverekre épülő elosztott rendszert vásárolt az IBM-től, amely a Platform Computing szoftver segítségével a biztosítási kockázatok, illetve biztosítási díjak számítását fogja végezni. A Kansei Electric Power újonnan vásárolt IBM elosztott rendszerei a társaság egyes részlegei között fogják biztosítani az információ zökkenőmentes áramlását. A Royal Dutch Shell olajipari óriás a Globus szoftver segítségével a kőolaj- és földgázmezők felkutatásához, szeizmikus adatok feldolgozásához fogja használni az új IBM rendszert.

Az elosztott rendszerek az utóbbi időben jelentős népszerűségre tettek szert többek között az olyan PC ipari óriáscégek támogatásának köszönhetően, mint az IBM, a SUN Microsystems, és a HP. Az IBM úgy véli, az elosztott rendszerek az egyetemi, illetve kutatóintézetekben való felhasználás mellett az általános üzleti rendszerek piacán is megállják a helyüket. A társaság nem csak a rendszerek, a hozzájuk való adattároló megoldások, és szoftverek értékesítéséből kíván extrabevételt szerezni, hanem saját elosztott rendszereinek számítási kapacitását is bérbe adja a vállalatok számára.

Az IBM négy új felhasználási terület, a mezőgazdasági/vegyi ipar, az elektronikai tervezési és fejlesztési, az egyetemi kutatási, és az olaj/vegyipar számára kínál elosztott rendszerre épülő megoldásokat. A társaság januárban a pénzügyi szolgáltatásokkal, autó- és repülőgépgyártással, és reáltudományokkal foglalkozó társaságokat, valamint a kormányszervezeteket célzó elosztott rendszereket adott ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!