SG.hu

A Network Associates százmillió dollárért felvásárolta az IntruVertet

A hálózatbiztonsági megoldások piacvezetője, a Network Associates bejelentette, hogy százmillió dollár készpénzért felvásárolta a hálózatalapú behatolás-védelmi technológiát fejlesztő IntruVert Networks-öt. A végleges megállapodás aláírásával a Network Associates a szervezetek kritikus infrastruktúráját védő, díjnyertes, valósidejű behatolás-észlelő technológiát integrált portfoliójába.

Az IntruVert Networks magántulajdonban lévő vállalkozás, amely az iparág első valósidejű behatolás-észlelő és -elhárító technológiáját kínálja vállalkozások és kormányszervek hálózatai védelmére. Az IntruVert innovatív architektúráját, amely szabadalmazott védelmi technikákat tartalmaz a DoS és egyéb hálózati fenyegetések elhárítására, a másodpercek alatt több gigabájt forgalmat bonyolító kritikus fontosságú hálózatok védelmére optimalizálták.

Ahogy a biztonsági hiányosságok egyre összetettebb formákban jelentkezhetnek, a vállalkozások és szervezetek számára egyre inkább létfontosságúvá válik a proaktív hálózatvédelmi technikák alkalmazása. Az IntruVert következő generációs behatolás-védelmi technológiája a hagyományos behatolás-védelmi rendszerekkel szemben nemcsak a már ismert féregvírusok, trójaiak vagy behatolási kísérletek ellen védi a hálózatot, hanem a nap mint nap tucatszám készülő, eddig ismeretlen, egyre fejlettebb formában jelentkező fenyegetések ellen is.

"A Network Associates olyan piacvezető biztonságtechnikai és hálózatvédelmi megoldások szállítása mellett kötelezte el magát, amelyek képesek pro-aktívan megvédeni hálózatokat. Az IntruVert megoldása tökéletes összhangban van a tűzfalon átjutott hálózati támadások megállításáról vallott alapelveinkkel. A gigabájtos sebességű hálózatok valósidejű védelme hatalmas előrelépés a jelenlegi behatolás-védelmi termékekhez képest" mondta Sandra England, a Network Associates vállalkozásfejlesztésért és stratégiai kutatásért felelős elnökhelyettese. "Ezzel az akvizícióval a két legfontosabb kompetenciánkat, a számítógépes rendszerek és hálózatok védelmét építjük tovább."

Az IntruVert Networks hálózatalapú behatolásvédelmi applikációkat kínál felhasználóinak, az IntruShield 4000-et és az IntruShield 2600-at. Szabadalmazott DoS, anomália és szignatura analízis technológiájának alkalmazásával az alkalmazás elemzi a másodpercek alatt akár gigabájtokat kitevő hálózati forgalmat, pontosan felismeri, kiszűri és elhárítja a támadásokat. A rendszergazda testreszabott behatolás-védelmi szabályzatot készíthet, és a központi webalapú menedzsment rendszeren keresztül rugalmasan konfigurálhatja a számítógépes környezetet.

"Az IntruVert Networks úttörő a hálózatalapú behatolás-védelmi applikációk fejlesztésének területén” mondta Paveen Jain, az Intruvert Networks elnök-ügyvezetője. „A Network Associates pénzügyi hátterével, globális értékesítési és támogató infrastruktúrájával világszerte növelni tudjuk díjnyertes megoldásaink értékesítését."

Működésének két évében az IntruVert Networks olyan ügyfeleket nyert meg, mint a Prudential Financial vagy a HomeBanc Mortgage Corporation, a kaliforniai Hayward állami egyetem vagy az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza, ami további bizonyíték arra, hogy a jelenleg létező védelmi rendszereken túl is nagy igény van a fejlett behatolás-védelmi technológiákra. Az IntruVert elnyerte továbbá a „legjobb induló cég” díjat a 2002-es Las Vegas-i Networld+Interop-on, és a Networld "kék szalag" díját is. Az IntruShield 4000 első helyen végzett a Network World IDS tesztjén, olyan konkurenseket legyőzve, mint az Enterasys Networks, az Internet Security Systems, Intrusion Inc., vagy a Recourse Technologies.

A felvásárlási tranzakció véglegesítése negyvenöt napon belül várható, amikor a szabályozó hatóságok és az IntruVert részvényesei egyaránt áldásukat adták rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!