JohnnyCage

Radeon 9600 még áprilisban

A kanadai központú ATI Technologies úgy döntött, hogy előre hozza RV350 grafikus magjának kiadását, amely így a tervezett júniusi időpont helyett még áprilisban napvilágot lát.

A társaság elsősorban a rivális nVidia hamarosan megjelenő NV35 grafikus processzorának kíván konkurenciát állítani az új chippel. Az NV30-as (GeForce FX 5800) grafikus processzor továbbfejlesztett, kibővített változata az nVidia jelenlegi tervei szerint májusban jelenik meg. Az RV350 eredetileg júniusban jelent volna meg, éppen időben ahhoz, hogy az ATI a megoldással kihasználja a nyár második felétől kezdődő szezonális fellendülést.


A grafikuskártyák gyártói szerint az olyan csúcskategóriás megoldások, mint a Radeon 9800 (R350), sokkal nagyobb figyelmet kapnak a piacon, mint a valamivel kisebb teljesítményű társaik, noha ezen utóbbi megoldások szélesebb vásárlói rétegüknek köszönhetően sokkal nagyobb bevételt termelnek.

A márciusi CeBIT-en már bemutatott NV35 jóval nagyobb teljesítményre lesz képes, mint a jelenlegi NV30-as változat, ráadásul a DDR memória támogatása miatt nem jelent majd akkora problémát a megfelelő memóriachipek beszerzése a kártyákhoz, mint a DDR-II alapú NV30 esetében.

Egyes hírforrások szerint az NV35 lehet az első nVidia grafikus processzor, amely az IBM Microelectronics gyáraiban fog készülni. Ezzel ellentmondanak azok a hírek, amely szerint a tajvani TSMC már meg is kezdte a chipek gyártását. Annyi mindenesetre biztos, hogy az nVidia csúcskategóriás chipjeit a jövőben az IBM fogja készíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poki #18
    Álítólag nem kell hardveres beavatkozás a 9500 sima prohoz elég egy rivatuner nevű progi és az csinál belőle 9700-et vagy prót is akár. Egy a lényeg (ha jól értettem), hogy a 9500-ön ne egyenesen, egy sorban legyenek a ramok, hanem L alakban helyezkedjenek el, mivel ezeknek a nyákja a jó. Csak nem értettem mér, ha szoftveresen lehet törni.
  • Poki #17
    Hali!
    Az egyik konkurens fórumoldalon láttam erről írásokat: itt nézd meg ha jól emléxem akkor itt olvastam róla. De ha ott nincs akkor is valahol abban a kupacban van.
  • Borg #13
    Hát ja, kicsit sántit a hir, mert nem egészen az NV35 ellenfele...

    Mindenesetre szerintem a 9700PRO árát ez nem fogja jelentősen lejjebb vinni, már csak azért is, mert a 9800PRO is csak néhány %-al jobb nála.

    9500PRObol meg nem lehet 9700at, csak sima 9500ból.

    Valamint már nem a sapphire gyártja a BBAkat, hanem a Club3D.
  • RpPRO #12
    en januar kozepen vettem egy Sapphire 9700pro-t (tiszta Ati reference design) es tokeletesen muxik, ja 68 + afaert Magicompnal.
  • Power #10
    "A kanadai központú ATI Technologies úgy döntött, hogy előre hozza RV350 grafikus magjának kiadását, amely így a tervezett júniusi időpont helyett még áprilisban napvilágot lát.
    A társaság elsősorban a rivális nVidia hamarosan megjelenő NV35 grafikus processzorának kíván konkurenciát állítani az új chippel"

    Az RV350 nem az NV35 konkurenciája, hanem az NV31-gyé.

    "Egyes hírforrások szerint az NV35 lehet az első nVidia grafikus processzor, amely az IBM Microelectronics gyáraiban fog készülni. Ezzel ellentmondanak azok a hírek, amely szerint a tajvani TSMC már meg is kezdte a chipek gyártását. "

    Ez hol ellentmondás? Jövőre nem fognak gyártani NV35-öt?
    Egyébként érdekes a címe a cikknek, ugyanis a tartalma alapján sokkal inkább NV35-ről szól.
  • Laalee #7
    mutass egy 9500PRO t amit at hekklesz :DDD
  • Iron #2
    Egyetértek veled csak nem nagyon lehet kapni!
  • ÁjjLe BoBBi #1
    nekem ugy csinálják hogy egy hónapon belül 9700Pro-t akarok venni, és legyen addigra olcsóbb! :D