JohnnyCage

A svédek használják a legtöbbet a Világhálót

Svédország még az Egyesült Államokat is megelőzte az Internet használatának gyakoriságát illetően, áll az IBM kedden kiadott tanulmányában.

Az észak-európai országban az utóbbi időben rendkívül lendületesen növekedett az Internet népszerűsége, illetve a Világháló felhasználóinak száma. Svédország azonban nem az egyetlen európai ország, amely megelőzte a korábban vezető Egyesült Államokat az internethasználat terén: a második helyet Dánia szerezte meg, az Egyesült Államok pedig már csak a harmadik helyet tudhatja magáénak, derült ki az IBM, illetve a The Economist brit lap által közösen készített tanulmányból.

A mintegy 60 vizsgált országból Azerbajdzsán és Kazahsztán áll a két legutolsó helyen az internethasználatot illetően. A két ország 2,37, és 2,52 pontot kapott a tanulmányban az elérhető tízből. A jelenlegi első helyezett Svédország 8,67 pontot érdemelt az elemzők szerint, megjavítva tavalyi 8,32 pontos eredményét, és egyúttal átvéve a vezető pozíciót. Az Egyesült Államok 8,43 pontos idei eredménye ezúttal csak a harmadik helyre volt elegendő, noha tavaly ugyanez a pontszám még elég volt a vezető hely megőrzésére.

Az Egyesült Államok tavalyihoz képest változatlan, 8,43 pontos eredménye megegyezik Nagy-Britannia, és Hollandia pontszámával, amelyek így osztoznak a harmadik helyen.

Az idei felmérés eredménye egyébként azt mutatta, hogy az Internet elterjedtsége csak kismértékben változott a 14 vezető országban. A 14 legtöbbet internetező ország pontszáma egyébként egyaránt 8 fölött volt. A Világháló gyakori használata elsősorban az olcsó hozzáféréseknek, a kormányok megbízásából kiépített fejlett gerinchálózatoknak, valamint az emberek Internet iránti érdeklődésének tudható be a 14 vezető ország esetében.

"Északnyugat-Európa, Észak-Amerika, és Ausztrália hozzávetőleg azonos szinten áll" - mondta Peter Korsten, az IBM Institute for Business Value részlegének európai igazgatója. Kimaradt viszont a Top 15-ből Franciaország, és Olaszország is. Ezen utóbbi országok a vezető szerint egyértelműen a "másodosztályba" tartoznak, mivel mind az Interneten töltött idő, mind a hozzáférések aránya tekintetében elmarad a vezető nemzetektől. "Jelentősen lemaradtak, és ez egy kissé ijesztő" - mondta Korsten.

Dél-Korea a 21. helyről a 16. helyre ugrott egy év alatt, megelőzve Franciaországot, Olaszországot, Tajvant, Új-Zélandot és Belgiumot is. A szélessávú internethozzáfésérek aránya egyébként Dél-Koreában a legmagasabb a világon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DecenS #3
    "kissé ilyesztő"

    húúú b+, ez a hejesíráss nem kissé IJESZTŐ !!!

    mellesleg: legalább feltüntethették volna, hogy Magyarországa merre kolbászol a listán... :-/
  • saco #2
    en 1 szot mondok: bbb.se
    mindenki erti :)