Spencer

2004-ben érkeznek a TSMC első 0,09 mikronos chipjei

A TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) bejelentette, hogy korábbi terveinek megfelelően már az idei év második negyedévének végén, de legkésőbb a harmadik negyedév elején megkezdi a 0,09 mikronos csíkszélességgel rendelkező mikrochipek próbagyártását, viszont eredeti terveivel szemben várhatóan csak valamikor a jövő év első felében kezdi majd meg ezen újgenerációs chipek sorozatgyártását.

Emlékezetes, hogy a világ legnagyobb szerződéses chipgyártójaként nyilvántartott TSMC tavaly tavasszal arról számolt be, hogy a 0,09 mikronos chipgyártási technológiákat próbaképpen először 2002 harmadik negyedévében fogja bevetni, majd ezt 2003 elején követi az új technológiák tömeggyártásban történő felhasználása. A cég vezetőinek azonban nem sokkal ezt követően rá kellett döbbenniük arra, hogy az említett ütemterv lényegében megvalósíthatatlan. Ennek következtében a tavalyi év szeptemberében a TSMC munkatársai már arról beszéltek, hogy a 0,09 mikronos próbagyártások csak 2003 harmadik negyedévében fognak megkezdődni, és várhatóan még ugyanebben az évben megkezdődik majd az új technológia sorozatgyártásában történő felhasználása is.

Ed Ross, a TSMC amerikai részlegének az elnöke egy a közelmúltban megrendezett szakmai összejövetelen nem kívánt kommentárt fűzni ahhoz, hogy a cég 0,09 mikronos fejlesztései mostanság hol tartanak, viszont a TSMC szóvivője elárulta, hogy a 0,09 mikronos próbagyártás a cég korábbi terveinek megfelelően már a második negyedév végén, vagy a harmadik negyedév elején megkezdődhet. A szóvivő ezt követően elmondta, hogy a 0,09 mikronos csíkszélességgel rendelkező chipek sorozatgyártása várhatóan csak a jövő év első felében kezdődik meg, ami némi csúszást jelent a korábbi tervekhez képest.

Azt mondhatom, hogy a 0,09 mikronos fejlesztéseink a legnagyobb rendben folynak, cégünk jelenleg egy-két konkrét, 0,09 mikronos csíkszélességű chip gyártásának kivitelezésével foglalkozik. Gyártókapacitásunk az idei évet tekintve igen csak véges, ezért a 0,09 mikronos csíkszélességű chipek sorozatgyártása várhatóan csak 2004 első felében fog megkezdődni - nyilatkozta a TSMC szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!