Spencer

Németországban tiltólistára került a C&C Generals az iraki háború kapcsán

A világ egyik legnagyobb játékfejlesztő és kiadó cége, az Electronic Arts az iraki háború kapcsán a német kormányzat célkeresztjébe került.

A német vezetés ugyanis nemrégiben felvette az Electronic Arts egyik legújabb játékát a túlzott agresszivitást mutató játékprogramok listájára, ami azt jelenti, hogy az adott játékot nem szabad reklámozni az országban, ezenkívül pedig a szoftverkereskedések nem tehetik fel polcaikra a játékot. Az ezen tiltólistára felvett játékokhoz ennek ellenére hozzá lehet jutni Németországban, azonban csak felnőttek, és ők is csak külön kérésre vásárolhatják meg a szigorúan szabályzott szoftvereket.

Az Electronic Arts említett terméke nem más, mint a közelmúlt egyik legnagyobb sikernek örvendő játéka, a Command & Conquer Generals. Elmondások szerint a játék Németországban elsősorban azért került fel a szoftverek feketelistájára, mert részét képezi egy olyan jelenet, melyben az Egyesült Államok hadserege ostrom alá veszi az iraki fővárost, Bagdadot. Az amerikai katonák ebben a küldetésben a Global Liberation Army nevezetű kitalált terrorista csoport ellen veszik fel a harcot, mely csoport tagjai anthrax-tartalmú bombákkal szórják meg Bagdadot és gyilkolják annak civil lakosságát.


A különböző médiatermékek vizsgálatával foglalkozó német szövetségi iroda vezetői elmondták, hogy a kérdéses játék azért került tiltólistára, mert egyértelműen kapcsolatba hozható a nemrég kirobbant iraki háborúval, és a játék alkalmas lehet a háború szentesítésére. "A Command & Conquer Generals a háborút, mint a problémák megoldásának egyetlen lehetőségét vázolja fel. A játék egyértelműen népszerűsíteni próbálja a háborút, és művészi szépséggel próbálja meg felruházni a különböző katonai cselekményeket" - nyilatkozta Elke Monssen-Engberding, az említett német hivatal egyik vezetője.


Az amerikai székhelyű Electronic Arts vezetői úgy vélekednek, hogy Németország azért viselkedik ilyen ellenségesen a cég sikerjátékával szemben, mert az iraki konfliktus kapcsán a közelmúltban komoly nézeteltérés alakult ki a német és az amerikai vezetés között. Szerintük az államközi nézeteltéréseknek semmiképp sem szabadna szerepet játszaniuk abban, hogy az alapvetően szórakoztatásra született játékszoftverek adott országokban forgalomba kerülhessenek-e, vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Creeping Death #38
    Az orosz siten, az Events-ben olvassátok Ramzaj hozzászólásait. Most már biztos - mivel eddig mindenkinél mindent előbb tudott, - hogy ő nem más mint az orosz katonai hirszterzés fedőneve.
    Amik baromian dühösek rá.
  • Creeping Death #37
    Figyelem!

    http://www1.iraqwar.ru/index.php?sesid=2&userlang=en


    Ez egy újonnan alakult orosz weboldal, ami kifejezetten az iraki és afgán háború eseményeit kíséri figyelemmel. Az oldalt abszolút profi orosz újságírók, hadtörténészek, elemzők tartják fönn abból a célból, hogy mindenki számára a lehető legobjektívebben nyújtson információt a háborúról és az irakban folyó eseményről.
    A híreket az orosz hírszerzés (sokukat valószínűleg titkosszolgálat is) szolgáltatja a lapon. Emellett rengeteg más információt meg lehet tudni a lapon az iraki konfliktusról az orosz szakemberek álatal írt elemzésekből/cikkekből és a részletes térképekből.

    Mindenkinek ajánlom az oldal megtekintését. Eddigi tapasztalataim alapján ez volt az egyetlen olyan oldal, amin a hírek propaganda mentesek és elfogulatlanok voltak. Sokkal inkább a tényekre szorítkozik és a rajta olvasható hírek is megbízhatónak és reálisnak tűnnek.
    Jó olvasást és informálódást.
  • b #35
    no jó, mondjuk ehhöz hozzáteszem, hogy remélem harcoló német alakulatok nem hagyják el az anyaországukat még vagy 250 évig. elég volt belőlük! meg a ruszkikból is. sőt, ők még fel is dughatják a mustárgázt meg a gps-zavarókat putyin seggébe. na jó, megyek ártatlan arab iskolakerülő gyermekekre és iraki magatehetetlen terhes nőkre lövöldözni, öööö... vagymi, redalertezni! :)
  • corleone #33
    adjatok linket :))
  • Lion #31
    Te beszívtál ??? 21 évessen üldözési mánia ?? Huhhh sok mindenben igazad van de sok mindenben nem amikor nem voltak számítógépes játékok 1970 elött akkkor meg drog volt azelött bandák voltak aki nyilakat készítettek azelött.... ennyit a fiatalságról és ha azt mondod nekem hogy nem játszottál egy darab olyan játékkal sem ami csak egy picit is de a gyilkolásról szólt akkor főbe lövöm magam... ami elszomorító hogy a 10 éves kiscsávó cigit kért tőlem mert az 20 évessen már füvezik.... ( mellesleg bizonyított hogy a "véres játkékok" stresstoldó hatásuk van és inkább a szegényebb, vagy társadalmilag elnyomott gyerekek okozzák a legtöbb galibát.. gondold át...
  • radical@work #24
    French Fries = Freedom Fries! Ekkora LOL-t baze. :)
  • magyar ember 2 #23
    Te kevered a negert a niggerrel.
  • [HUN]PAStheLoD #21
    én láttam már német középiskolát belülről! Iszank basznak , körzöt a másikba... drog naoi 3x ... szal inkább erre kellene vigyázniuk!
  • [HUN]PAStheLoD #20
    nagyon egyszerű a 3-4 ik pálya oroszoknál! Vagy amcsinkán is... (persze a russa sokkal jobb :PP)
  • b #18
    tudod van erre egy mondás: vér vizzé nem válik. várjuk ki a végét.

    kíváncsi leszek majd hány bmw-ét fognak ezután a jenkiknek eleadni. >)