JohnnyCage

A háború csökkentheti az IT költségvetéseket

A Merril Lynch befektetési bank tanulmánya szerint az iraki háború arra készteti az IT vezetőket, hogy kivárjanak a beruházásokkal.

Bár a megkérdezett amerikai és európai cégvezetők alig egyötöde válaszolt úgy a Merril Lynch elemzőinek, hogy az iraki háború befejezéséig csökkenti vállalatának beruházásait, még ennél is kevesebben voltak azok, akik ebben az időszakban szeretnék bővíteni költségvetésüket.

A vezetők 17 százaléka vélte úgy, hogy az iraki háború kirobbanása lelassítja a társaság beruházásainak ütemét. A háború esetleges, gyors befejezése azonban csak kevés cég számára jelentene olyan ösztönző erőt, amely a beruházásokat erősítené. A megkérdezettek 90 százaléka szerint a konfliktus gyors lezárása nem javítana a helyzeten.

A megkérdezett, mintegy 100 cégvezető, köztük 75 amerikai, és 25 európai társaság első embere túlnyomórészt úgy véli, a háború okozta bizonytalanság sokkal kevésbé befolyásolja a beruházásokat, mint a "gazdaság és technológia struktúrális problémái". Ez a kismértékű változás a tanulmány szerint azonban mindenképpen negatív előjelű.

Hasonló eredményre jutottak a közelmúltban más piackutató cégek is. A Goldman Sachs például úgy véli, az idei évben nem várható jelentős fellendülés a technológiai szektorban, de ez sokkal inkább az általános környezet gyengélkedésében keresendő, mintsem a geopolitikai feszültségekben.

A közelmúltban azonban számos IT társaság a Közép-Keleten kialakult feszültséget, illetve az ebből származó bizonytalanságot okolta várakozáson aluli eredményéért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #3
    ha kidugtad volna a fejedet a jómagyar, kövér, trágyás földből, akkor rájöhettél volna, hogy az elmúlt héten egy olyan háború tört ki, ami nagyban befolyásolni fogja tyúkszaros életed hátralevő részét.