JohnnyCage

Megváltoztatja forgalmazói láncát az AMD

A processzorgyártó AMD piaci részesedésének növekedését, a társaság processzorainak jobb elismerését, valamint a cég hatékonyabb működését várja az új megoldástól.

Az AMD az elkövetkező két hétben végleg áttér arra a forgalmazói stratégiára, amelyet a társaság már mintegy fél éve tesztel. A - jó értelmében vett - piramis tetején az Avnet Inc. lesz megtalálható, mint az Advanced Micro Devices (AMD) processzorainak fő forgalmazója, amely a többi forgalmazó számára fogja kínálni a chipeket.

Az új stratégia célja, hogy az AMD még több felhasználói visszajelzést kaphasson, pontosabban előre tudja jelezni a chipek iránti várható keresletet, javítsa a termékek piaci időzítését, csökkentse az értékesítési költségeket, és megszilárdítsa partnerkapcsolatát az OEM PC gyártókkal.

"Az AMD nem csak egy Intel versenytárs, és olyan potenciális partnerekre van szükségünk, akik megértik ezt" - mondta Henri Richard, az AMD értékesítési részlegének alelnöke. "Meg szeretnénk erősíteni márkanevünk elismerését azzal, hogy racionalizáljuk forgalmazó partnereink körét" - tette hozzá Richard.

Az AMD értékesítési részlegének működését a jövőben regionális elnökhelyettesek fogják felügyelni Amerikában, Európában, Észak-Ázsiában, és Dél-Ázsiában. Az AMD közvetlen forgalmazó partnereinek száma ezzel egyidőben drasztikusan lecsökken. A társaság a közelmúltban számos forgalmazóval megszakította a közvetlen kapcsolatot, de az érintett cégek nevét nem hozta nyilvánosságra tekintettel arra, hogy ezek a cégek - az Avneten keresztül - a jövőben is forgalmazni fogják az AMD processzorokat.

A Phoenix-i székhelyű, fődisztribútorrá előlépő Avnet már mintegy 30 éve szoros kapcsolatban áll az AMD-vel. A társaság AMD processzor eladásai mintegy 25 százalékkal növekedtek azóta, hogy az új forgalmazói lánc tesztelése fél évvel ezelőtt kezdetét vette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!