JohnnyCage

Nem lesz árcsökkentés a konzolpiacon?

A videójátékok kiadói attól tartanak, hogy a játékkonzolok tavaszra várt újabb árcsökkentési hulláma esetlegesen elmaradhat, és a felhasználók száma így nem növekedik a korábban várt ütemben.

A vezető játékkiadók többsége hozzávetőleg 50 dolláros árcsökkentést vár májusra a játékkonzolok körében, amely lépés újból fellendíthetné a készülékek, illetve a hozzájuk tartozó játékok iránti piaci keresletet. Az elmúlt napokban azonban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a konzolgyártók esetleg "békét kötnek", és nem csökkentik tovább áraikat.

A kiadók korábban arra számítottak, hogy mind a Sony PlayStation 2, mind pedig a Microsoft Xbox, és Nintendo GameCube játékkonzolok ára lecsökken a májusi E3 játékkiállítással egyidőben. Ez tavaly egyszer már megtörtént, amikor a PlayStation 2, valamint az Xbox ára 299 dollárról 199 dollárra zuhant egy héttel a kiállítás előtt, a Nintendo GameCube ára pedig 199 dollárról 149 dollárra csökkent.

Mint Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója a napokban azonban közölte, minden jel arra utal, hogy a Sony a közeljövőben nem fogja csökkenteni a PlayStation 2 árát. "A Sony a jelek szerint nem érzi szükségét az árcsökkentésnek" - mondta a vezető egy Bear Stearns befektetési konferencián.

"Határozott céljaink vannak az idei évre" - mondta Molly Smith, a Sony Computer Entertainment of America (SCEA) egyik szóvivőnője az elmúlt héten. "Jelenleg 199 dolláron állunk, és ezidáig nem került szóba ennek módosítása" - tette hozzá a szóvivőnő. "Az ár a jelek szerint nem jelent akadályt a vásárlók számára."

A Microsoft hasonlóképp határozott az Xbox árszabását illetően: "Jelenleg nem tervezünk további árcsökkentést" - közölte a társaság egyik szóvivője.

"Minden videójáték fejlesztőnek azzal kell törődnie, hogy a Sony mennyi játékkonzolt tud eladni az idei évben" - mondta Brian Farrell, a THQ játékkiadó vezérigazgatója a Sony terveivel kapcsolatban. "Nekünk nem számít, hogy a Sony 10 millió konzolt ad el 199 dolláros áron, vagy ugyanennyi játékkonzolt értékesít 149, esetleg 99 dolláros áron. Számunkra nem az ár az érdekes, hanem az eladási darabszám."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • crx #10
    Én szivesen gyártenék PS2 es játékokat mondjuk a sony megáldana egy gyártosoral az biztos hogy elfelelytenék aludni. :) Szerintem a termelésben van a legnagyobb haszon csak nagy piac kell neki és kész.
  • papabear #9
    a mosolyban
    :o)
  • magyar ember 2 #7
    Pedig valojaban a 2/3-a. :)
  • Power #6
    Igen, régebben mindig az volt az indok, de nálunk olcsóbbak a dolgok. Ma már sajnos az a helyzet, hogy szinte alig van valami ami olcsóbb lenne.
    Néha az az érzésem, hogy az emberek fele a kereskedelemből él.
  • CSOCSO #5
    legtöbb áru nálunk a legdrágább Eu ban..csak a fizetés van a legszarabb helyen (a világon)
  • Power #2
    "Nekünk nem számít, hogy a Sony 10 millió konzolt ad el 199 dolláros áron, vagy ugyanennyi játékkonzolt értékesít 149, esetleg 99 dolláros áron. Számunkra nem az ár az érdekes, hanem az eladási darabszám."

    Nektek nem, de a Sony-nak igen.
    Az Xbox meg így is veszteséget termel, szóval ott is hiba volna csökkenteni az árakat.
    200 dolcsi nem drága, a játékok áraihoz képest.
    Egy átlag amerika-japán-német-angol stb.-nak az -50 dollár nem sokat számítana. Plusz 1-2 játék.

    Nálunk számítana, de hát ez nem érdekük, mivel itthon úgyse vesznek annyi játékot.
  • b #1
    199 dolcsi. hogy lesz ebből 80k kőkmény magyar királyi forint mire az arcomba tolják? hmm...