Spencer

Új ATI chipes VisionTek grafikuskártyák

Miután az ATI Technologies bejelentette legújabb Radeon grafikus processzorait, a VisionTek sem késlekedett sokáig és bejelentette legújabb saját fejlesztésű, ATI chipes grafikuskártyáit, név szerint az XSTASY 9800 PRO-t, az XSTASY 9600-at, valamint az XSTASY 9200-at.

Bár a hivatalos bejelentés ez esetben nem egyenlő a piaci debütálással, a gyártó képviselői ígéretet tettek arra, hogy mindhárom új videokártya a lehető legrövidebb időn belül kapható lesz az amerikai számítástechnikai kereskedésekben, ezt követően pedig a világ más régióiban is. A most bejelentett három újdonság révén egyébként immár öttagú a VisionTek ATI chippel szerelt grafikuskártya termékcsaládja, melyet tekintsünk most át röviden!


Az ATI platformra épülő VisionTek termékpaletta csúcsán jelenleg az XSTASY 9800 PRO található, mely könnyen kikövetkeztethető módon az ATI Technologies által a napokban bejelentett csúcsprocesszorra, a nyolc renderelő futószalaggal, futószalagonként pedig egy-egy textúrázó egységgel rendelkező Radeon 9800 Próra épül. A teljes körű DirectX 9.0 kompatibilitással rendelkező XSTASY 9800 PRO kártyákon 128 MB, 256 bites interfészű DDR (Double Data Rate) SDRAM memória található, mely 680 MHz-es frekvencián ketyeg, maga a Radeon 9800 Pro chip pedig 380 MHz-en működik.

A VisionTek XSTASY 9600 értelemszerűen az ugyancsak újdonságnak számító Radeon 9600-as grafikus processzorra épül, mely DirectX 9.0 kompatibilis chip négy renderelő futószalaggal, futószalagonként pedig egy-egy textúrázó egységgel van ellátva. Az XSTASY 9600 128 MB, 128 bites interfésszel rendelkező DDR SDRAM memóriával van ellátva, esetében pedig a memória, illetve a grafikus processzor 400, illetve 325 MHz-es frekvencián üzemel.


A jelenlegi VisionTek kártyák

Természetesen nem hiányozhat a gyártó kínálatából az ATI régi-új Radeon 9200-as grafikus processzora sem, mely chip köré az XSTASY 9200 épül. A Radeon 9000 chip AGP8x interfésszel felfrissített változatával szerelt, DirectX 8.1 kompatibilis kártyán 64, illetve 128 MB, 128 bites DDR SDRAM memória található, esetében pedig a GPU/memória frekvencia 250/400 MHz.

A VisionTek kínálatában ezenfelül továbbra is fellelhető a Radeon 9500 Pro chipes XSTASY 9500 PRO, valamint a Radeon 9100 (Radeon 8500) chipes XSTASY 9100.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #6
    "aki olcsón jó kártyát akar, az nem vesz ATIt drivergondok mián"

    Semmivel sincs több gond, az ATi driverekkel.
    Ez is ilyen szájhagyomány utján terjedő babona volt.
  • Crazy Dog #5
    Azért nem eszik olyan forrón, aki olcsón jó kártyát akar, az nem vesz ATIt drivergondok mián. A GeF4 tök frankó a legtöbb gáma alatt, és kevesen nyomnak ki 70-100 ropi plussz fát az új kártyákra. Szóval nem sok vizet zavar magyarul. Bár már nekem is egyre jobban bassza a csőröm az ATI, lehet, hogy kipróbálom. De tény, hogy bár övék a leggyorsabb kártya, még messze az Nvidia a piacvezető. Tehát hajrá ATI, de még kár temetni az Nvidiát, mert ez még csak szúnyogcsípés.
  • Aquli #1
    egyre jobban veszi at a vezetest a radeon az nvidiatol.