Spencer

Az Intel elégedett eddigi 2003-as teljesítményével

Az Intel vezetői csütörtökön bejelentették, hogy tökéletesen elégedettek a chipgyártó cég eddigi első negyedéves eladási mutatóival.

A Santa Clara-i székhelyű óriáscég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az Intel az idei évből eddig eltelt időszakban a korábbi várakozásokhoz képest valamivel több mikroprocesszort és alaplapi chipkészletet adott el, igaz arról is hírt adtak, hogy a cég - elsősorban mobiltelefonokban felhasznált - flashmemóriáiból az elmúlt hetekben-hónapokban a vártnál némileg kevesebb fogyott. Szakértők szerint az, hogy az Intel kedvező eladási mutatókról számolt be, előrevetítheti, hogy a globális PC piac is a várakozásoknak megfelelően fog teljesíteni az idei év első negyedévében.

Az Intel gazdasági szakértői szerint az Intel a március 29-én véget érő negyedévben várhatóan mintegy 6,6-6,8 milliárd dolláros bevételt fog regisztrálni, ami lényegében összhangban áll a chipgyártó idén januári előrejelzéseivel, akkoriban ugyanis 6,5-7 milliárd dolláros forgalomról tettek említést a cég vezetői. "Az idei év első negyedévében cégünk a processzorpiacon a várakozásoknak megfelelően, sőt annál még egy kicsit jobban is teljesít. A világ összes régiójában kiváló eladási mutatókat regisztrálunk, és amennyiben a flashmemória eladásaink az elmúlt időkben nem estek volna vissza egy kicsit, akkor 100 százalékig elégedettek lehetnénk" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Andy Bryant, az Intel egyik vezetője egy szakértői konferenciabeszélgetésen.

Bryant elmondta, hogy cége az elmúlt időkben azért adott el a várakozásoknál kevesebb flashmemóriát, mert az ebben a piaci szegmensben tapasztalható jelentős áremelkedés globálisan rossz hatást gyakorolt az eladási mutatókra. Említésre méltó, hogy az Intel flashmemóriák piacán a közelmúltban 20-40 százalékos árnövekedést regisztráltak. Szakértők szerint az árnövekedés következtében visszaeső eladási mutatók negatívan befolyásolják majd az Intel flashmemória piaci részesedését, azonban az ezzel a témakörrel kapcsolatos konkrét számadatok egyelőre még nem ismertek.

Érdekesség, hogy az örök rivális Advanced Micro Devices (AMD) az Intellel szemben elégedett a flashmemória piaci eladásaival. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy míg az Intel jelentős mértékben emelte ezen termékei árát, addig az AMD nem, vagy csak alig emelte meg az általa gyártott flashmemóriák árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RiddleR #2
    "Az Intel gazdasági szakértői szerint az Intel a március 29-én véget érő negyedévben várhatóan mintegy 6,6-6,8 milliárd dolláros bevételt fog regisztrálni, ami lényegében összhangban áll a chipgyártó idén januári előrejelzéseivel, akkoriban ugyanis 6,5-7 milliárd dolláros forgalomról tettek említést a cég vezetői."


    Most akkor forgalom vagy bevétel?
    Nem mind1.