JohnnyCage

56 ezer monitort hív vissza az IBM

Egy hibás alkatrész ugyanis túlhevülhet, és kigyulladhat a készülékekben. Az IBM Corp. önként visszahívja mintegy 56 ezer monitorát, miután kiderült, hogy egyes modellek NYÁK lapján olyan, hibás alkatrész található, amely túlhevülésre hajlamos, és ezáltal potenciális veszélyforrást jelenthet, közölte a társaság, illetve az amerikai fogyasztóvédelmi felügyelőség.

A problémában az IBM 15 colos képátlójú, G51 típusjelzésű katódsugárcsöves monitorjai, illetve a készülékek G51t jelzésű, érintésérzékeny kijelzővel ellátott változatai érintettek. A hibás alkatrészt az említett modellek közül azon készülékek tartalmazzák, amelyek 1997 júliusa, illetve 1997 szeptembere között készültek. A felhasználók a készülékek hátulján található kódok alapján azonosíthatják a hibás készülékeket: Amennyiben a G51-es monitoron a 6541-02N, 6541-02E, vagy 6541-02S típusjelzés található, és a készülék a fentebb említett időpontban készült, bizonyosan érintett a problémában. A G51t modellek közül a 6541-Q0N, 6541-Q0E, és 6541-Q0S típuskódú monitorok érintettek, de az IBM minden G51t felhasználót arra kér, hogy lépjen kapcsolatba a társasággal.

Az IBM közleménye szerint a problémás monitorokban található hibás alkatrész bizonyos körülmények között túlhevülhet, majd füstölni kezd, szélsőséges esetben pedig akár tüzet is okozhat. Az IBM ezidáig öt esetről tud, amelyekben a hibás monitorok füstölni kezdtek, vagy tüzet okoztak, személyi sérülés azonban egyik esetben sem történt.

Az IBM 1997 júniusától 1998-ig értékesítette a monitorokat, hozzávetőleg 370 dolláros áron. A G51 és G51t készülékekből a társaság mintegy 117 ezer darabot adott el világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!