JohnnyCage

350 ezer felhasználója van az Xbox Live-nak

A szoftveróriás Microsoft bejelentése szerint az Xbox Live online játékszolgáltatásra ezidáig mintegy 350 ezer játékos fizetett elő, amely kedvező előjel lehet a szolgáltatás közelgő európai bevezetése előtt.

Az Xbox játékkonzolhoz kínált online szolgáltatásra 150 ezer felhasználó fizetett elő a tavaly novemberi kiadást követő első héten. Január első hetében ez a szám már 250 ezer volt, de még továbbra is csak az észak-amerikai, illetve kanadai eladásokat tartalmazta, mivel a Japánban való kiadás január közepére esett.

A 49 dolláros előfizetési díjú szolgáltatás Japánban január közepén debütált, Európában pedig március 14-től lesz elérhető.

A Microsoft Xbox játékkonzol a rivális megoldásokkal szemben beépített Ethernet vezérlővel rendelkezik, a szintén "szériatartozék" merevlemez pedig lehetővé teszi a letöltött tartalmak tárolását. Az első ilyen kiegészítő a Mech Assault nevű játékhoz vált elérhetővé, és már az első héten mintegy 172 ezer esetben töltötték le.

"Úgy gondoljuk, a siker egyik legjelentősebb feltétele számunkra, hogy megkülönböztessük megoldásunkat a Sony játékkonzoljától" - mondta Peter Moore, a Microsoft értékesítési és marketing részlegének elnökhelyettese.

Az Xbox Live Európában egyelőre 8 országban lesz elérhető, amely körben Magyarország nincs benne. Az előfizetés ára az Egyesült Királyságban 39 font, a többi országban 59 euró lesz. "Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz az első hét Európában" - mondta Moore.

Az Xbox Live kiadása óta a hálózat összesen mintegy 15,7 millió óra játékélményt nyújtott a felhasználóknak, akik átlagosan heti 3 millió játékot indítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #11
    Ha gyári eredeti lemezt használsz hozzá nem rángat.
  • mad mind #10
    Engem csak az zavar, hogy az eszközben már benne lévő szolgáltatásokat, csak egy újabb adag pénz kicsengetése után használhatod.
  • Gabest #9
    Szerintem szép éles képe van (csak képről láttam xbox-ot), de a tv-nek tényleg elég ratyi homályos...
  • vax #7
    A konzolokkal egyszerre nem csak egy ember játszhat hanem a család többi tagja is. Legalábbis nálunk igy van.:)
  • vax #6
    A konzolokkal egyszerre nem csak egy ember játszhat hanem a család többi tagja is. Legalábbis nálunk igy van.:)
  • zeb #4
    Az már a világ végét jelzi, hogy háromszázötvenezer infantilis, agyalágyult hülyét lehetett találni arra, hogy a világ legértelmetlenebb tevékenységével töltse az idejét amit az életminőségének javítására vagy akár a családjára is fordíthatna.
    Sajnos az USA és az EU sok ragyogó elme mellett gondtalan megélhetést nyújt a férgesének is. Ezt már volt szerencsém személyesen is megtapasztalni...