JohnnyCage

Európában nem hódítanak az online videójáték szolgáltatások

A szoftveróriás Microsoft tegnapi közleménye szerint a társaság Európában mintegy 50 ezer előfizetőt szerzett Xbox Live online játékszolgáltatásával az első három hónap alatt.

Ez a szám pedig azt mutatja, hogy az online videójáték szolgáltatások az öreg kontinensen korántsem olyan népszerűek, mint az Egyesült Államokban. Az online játékszolgáltatások piaca ígéretes, új területet jelent mind a játékszoftvereket fejlesztő cégeknek, mind pedig a játékkonzolok gyártóinak. Az online játékszolgáltatások szegmensében jelenleg a Microsoft és a japán Sony vezet összesen mintegy 1 millió amerikai előfizetővel.

Bár a két óriáscég az Egyesült Államokban jóval hamarabb, 2002 második felében indította be online játékszolgáltatását, a Microsoft 50 ezres nyugat-európai eredménye három hónap alatt is igen gyengének mondható az amerikában elért mintegy 500 ezer mellett.

Mint Peter Moore, a Microsoft értékesítési- és marketing területekkel foglalkozó elnökhelyettese elmondta, a társaság az év végéig további nyolc európai országban, köztük Ausztriában, Dániában, és Írországban tervezi bevezetni az Xbox Live szolgáltatást.

A rivális Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) mintegy 3 ezer brit előfizetőt szerzett első európai online játékszolgáltatásával, amely június 11-én debütált. A Sony szolgáltatása a hónap végétől Németországban, Franciaországban, és Spanyolországban is elérhető lesz.

Az elemzők szerint az online játékszolgáltatások piaca 2 - 3 éven belül mind a játákfejlesztők, mint pedig a konzolgyártók számára igen jövedelmező üzletággá válhat. A megoldások bevezetése azonban igen költséges, így jelentős hatással van a rövidtávú pénzügyi eredményekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SZEG007 #8
    Idiota azthiszed mindenki csak játékra használja a PCt, mert hatamasat tévedsz, arool nem is beszélve hogy egy jo PC grafikailag is töbet nyujt mint egy szar konzol.
  • [HUN]PAStheLoD #5
    talan a konzol draga és szar... mert ugye ha nem adnak hozzá HDTV-t akkor minek az IKSZBOKSZ ?