SG.hu

A HP elkötelezett az Itanium térhódítása mellett

A HP ma újabb, az Itanium 2 alapú platformok nagyvállalati térhódításának ösztönzését célzó lépésekről számolt be. A vállalat bemutatta új ügyfeleit, sx1000 lapkakészletét, partnerei legfrissebb szoftveralkalmazásait, a Sanghajban megnyitott harmadik HP-Intel megoldásközpontot, valamint rekordszintű benchmark-eredményekről számolt be.

"A ma bejelentett újdonságok a nagyvállalati piacion is tovább erősítik a műszaki számítástechnikában már bevált, kiváló ár-teljesítmény arányt képviselő Itanium-alapú megoldások elterjedésének lendületét" - mutatott rá Mark Hudson, a HP Business Critical Systems marketingért felelős elnökhelyettese. "Partnerkapcsolataink révén egyre több üzleti alkalmazás válik elérhetővé itaniumos platformon, legutóbb elnyert szerződéseink pedig jól érzékeltetik az üzleti felhasználók élénk érdeklődését Itanium-alapú rendszereink iránt."

A HP Itanium 2 alapú rendszerei mellett döntő, új ügyfelek között található egyebek mellett a Multiyork brit bútorgyártó és -forgalmazó vállalat; Izland legnagyobb kórháza, a Landspitali University Hospital; a Queens University Belfast; a koreai Samsung Advanced Institute of Technology; és a California Institute of Technology.

"A verhetetlen HP-SAP-Itanium trió révén a jelenleg elérhető legkedvezőbb ár-teljesítmény arány mellett szereztük meg a piac legújabb integrált vállalatirányítási rendszerét" - nyilatkozta Peter Mallinson, a Multiyork vezetője. "Üzleti gyakorlatunk integrálásához és fejlesztéséhez pontosan erre volt szükségünk. Az üzleti siker szempontjából lényeges, hogy vállalatunk minden egysége tökéletes összhangban működjön a többivel. Ez a testre szabott megoldás jól illeszkedik cégünk jellegzetességeihez."

A műszaki alkalmazások százai mellett a vezető szállítók - köztük a BEA, az Oracle és az SAP - mind több üzleti alkalmazása futtatható Itanium 2 alapú HP-szervereken.

A BEA múlt héten bemutatott WebLogic Server 7.0 megoldása segítségével például a HP ügyfelei és partnerei egyszerűen átállíthatják alkalmazásaikat a HP Itanium-alapú rendszereire, jelentős és tartós számítástechnikai teljesítményjavulást érhetnek el és minden eddiginél gyorsabban hajthatják végre régebbi és webalapú alkalmazásaik integrációját.

"A HP tekintélyt parancsoló előnnyel vezet az Itanium alapú szerverek piacán, és minden esélye megvan rá, hogy továbbra is megőrizze ezt a pozíciót ebben az évente átlagosan 193 százalékkal bővülő szegmensben" - mutatott rá Vernon Turner, az IDC csoportszintű elnökhelyettese.

A HP és az Intel Sanghajban megnyitott Intel megoldásközpontja lehetőséget biztosít az ügyfelek számára koncepcióik alkalmasságának teszteléséhez, ezzel is ösztönözve az Itanium 2 alapú megoldások elterjedését a HP-UX, Microsoft Windows és Linux operációs környezetekben. A két partnercég közös csapatával működő központ egy fedél alatt teszi hozzáférhetővé a HP és az Intel Itanium-szakértőinek tapasztalatait. A HP és az Intel korábban Cupertino (Kalifornia, USA) és Grenoble (Franciaország) városában hozott létre hasonló létesítményeket. A HP emellett több mint 80 ügyfélközpontot működtet szerte a világon.

Nemrégiben közzétett rekordszintű benchmark-eredményeit követően a HP most újabb ágazatvezető négyprocesszoros benchmark-pontszámokról számolt be az Itanium 2 alapú HP rx5670 szerverrel kapcsolatban:

A Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition és a Microsoft SQL Server 2000, Enterprise Edition bevezetés előtt álló 64 bites változatait futtató HP rx5670 szerver 87 741 tranzakció/perc (tpmC) eredményt ért el 5,03 USD/tpmC ár-teljesítmény arány mellett a TPC-C benchmark-teszten. Ezek a számok jól illenek a szerver HP-UX, Linux és Oracle Database szoftverekkel korábban elért benchmark-rekordjai sorába. Az rx5670 tehát UNIX, Windows és Linux környezetben egyaránt ágazatvezető négyprocesszoros TPC-C teljesítménnyel büszkélkedhet.

A HP-UX 11i oprendszerrel és Oracle Database adatbázis-kezelővel, valamint HP StorageWorks va7100 lemeztömbökkel ellátott HP rx5670 3090 teljes körűen feldolgozott összeszerelési megrendelés/óra(1) eredményt ért el a kétszintű SAP Standard Application Assemble to Order (ATO) benchmark-tesztjén.

A HP-UX 11i és Oracle Database szoftverekkel, valamint HP StorageWorks va7400 lemeztömbökkel ellátott HP rx5670 szerver 4200felhasználót szolgált ki az Oracle alkalmazások teljesítményét és skálázhatóságát valósághű ERP-ügyfélkörnyezetek szimulálásával vizsgáló Oracle Application Standard Benchmark teszten.

Ezen túlmenően, az In-Stat/MDR technológiai elemzői az Intel Itanium 2 processzorát választották 2002 legjobb szerverprocesszorának az elmúlt héten, amikor a Microprocessor Report magazin immár negyedik alkalommal hozta nyilvánosságra éves elemzői különdíja (Analysts Choice Awards) győzteseit.

A HP ma délelőtt, az Intel Fejlesztői Fórum keretében bemutatta kivételesen jól skálázható, új sx1000 processzor-lapkakészletét és HP mx2 kétprocesszoros modulját. A lapkakészlet és a modul az egy szerveren belül telepíthető processzorok számának jelentős emelésével nagyobb rendszerteljesítményt tesz elérhetővé a HP ügyfelei számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!