JohnnyCage

Megállapodást kötött az Ericsson és a RealNetworks

A RealNetworks szerdai bejelentése szerint a társaság megállapodást kötött a svéd telekommunikációs óriás Ericssonnal, amelynek értelmében az utóbbi társaság beépíti mobil eszközeibe a Real digitális média technológiáját.

A két társaság által aláírt megállapodás a Real audió- és videótechnológiáinak mobil kommunikációs berendezésekben való alkalmazásáról szól, és kíváló alkalmat nyújt a Seattle-i központú társaságnak, hogy a mobil szegmens felé nyisson. Az Ericcson saját, mobilszolgáltatóknak szánt, hamarosan megjelenő Ericsson Content Delivery Solution (ECDS - Ericsson Tartalomtovábbítási Megoldás) rendszere a megállapodás szerint tartalmazni fogja a RealNetworks-féle Helix Universal Servert, amely a RealAudio és RealVideo digitális médiaformátumok mellett számos olyan szabványt, illetve formátumot is ismer, mint például az MPEG-4, vagy a 3GPP (3. Generation Partnership Project - 3. Generációs Társulási Program). Ez a rendszer egyébként jelentős előrelépést hozhat a mobil-alapú adatszolgáltatások fejlődésében, mivel fejlett multimédiás szolgáltatások elérését teszi lehetővé az arra alkalmas mobiltelefonokon keresztül.

A megállapodás anyagi részletei egyelőre nem ismertek.

A RealNetworks tavaly jelentette be a Helix Universal Servert, amely a társaság által kifejlesztett formátumok mellett számos rivális technológiát is támogat. A megoldás jelentős előnye, hogy egymagában támogatja az összes elterjedt digitális média technológiát, amellyel más szoftverek jelenleg nem dicsekedhetnek. A társaság a PC-s digitális média piacon uralkodó rendkívül kiélezett konkurenciaharc miatt a mobil szegmens felé próbál terjeszkedni, ahol a világ vezető mobilkommunikációs hálózati eszközöket gyártó cégeként ismert Ericsson támogatása komoly előny lehet. A RealNetworks korábban ráadásul a finn Nokia-val is kötött hasonló együttműködési megállapodást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #2
    Nem olvastad a cikket? Hát az ericsson :)