JohnnyCage

Ritek: Hiány alakult ki az írható DVD lemezekből

A Ritek bejelentése szerint jelentős hiány tapasztalható a piacon az írható DVD lemezekből, ezért a társaság, valamint a CMC Magnetics egyaránt DVD lemezek előállítására állítja át egyes CD-R lemez gyártósorait.

Az optikai adattároló lemezek két meghatározó tajvani gyártója, a Ritek, és a CMC Magnetics egyaránt 100 százalékos kapacitáson üzemelteti DVD lemez gyártósorait. A Ritek a tavalyi év utolsó negyedévében havi 8 millió írható DVD lemezt gyártott le, de a társaság az idei év elején havi 10 millióra bővítette ezen kapacitását. A gyártó az Economic Daily News üzleti napilap szerint azonban még így sem tudja maradéktalanul teljesíteni a forgalmazók óriási megrendeléseit.

A társaság a DVD lemez megrendelések kielégítése érdekében CD-R lemezeket készítő gyártósorokat tervez átállítani a jóval magasabb áron, valamint nagyobb haszonnal értékesíthető DVD lemezek előállítására. Ez azonban azt jelenti, hogy a cégnek a megmaradó CD-R gyártósorokon plusz műszakokkal, túlórákkal kell növelnie a lemezek előállítási mennyiségét.

A Ritek a társaság előjelzése alapján várhatóan mintegy 200 millió - különféle formátumú - írható DVD lemezt fog legyártani az idei évben. A tajvani gyártó szerint a CD-R lemezek iránti kereslet szintén erőteljes marad az évben. Erre utal többek között az is, hogy az írható CD lemezek az egyébként gyengének számító első negyedévben is rendkívül jól fogytak, különösen Európában. Ez a tény a második negyedévben azonban a jelenleg 0,18 - 0,20 dolláros darabár növekedését eredményezheti mind a Ritek, mind a CMC Magnetics részéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #6
    Ha nincs elég dvd, miért nem építünk mi gyárat? Itt az alkalom betörni a piacra! Ki ad nekem 100 milliárdot? 100 év múlva törlesztem :)