Franczy

Túlhevülő akkumulátorokat cserél ki az NTT Docomo

Japán vezető mobiltelefon szolgáltatója, az NTT Docomo bejelentette, hogy ki fogja cserélni mintegy 840 ezer NEC gyártmányú mobiltelefon akkumulátorát, azok ugyanis egy a "készélükek és az akkumulátorok közötti hardveres konfliktus" miatt könnyedén túlhevülhetnek. A cég munkatársai elmondták, hogy a túlmelegedési jelenség akkor lép fel, amikor egy az NEC mobil készülékekben található vezérlő tranzisztor működésképtelenné válik, és ennek következtében a telefonok egyes alkatrészeinek a hőmérséklete akár a 100 C fokot is elérheti.

Masao Aihara, az NTT Docomo egyik igazgatója az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a túlhevülés következtében a hőmérséklet nem emelkedik olyan magasra, melynek következtében a készülékek esetleg füstölni kezdenének, vagy éppen lángra kapnának. Aihara ezenkívül utalt arra, hogy a túlmelegedési jelenség elég ritka, ugyanis az eddig eladott mintegy 840 ezer készülék kapcsán mindeddig csak nyolc olyan esetről tudnak, amikor a tulajdonosok jelentős hőmérsékletemelkedésre panaszkodtak. Az akkumulátorok cseréjéből eredő költségeket a két cég egyébként várhatóan megosztja majd egymás közt.

Az NTT Docomo várhatóan február közepén kapja meg az NEC-től azt a jelentős akkumulátor szállítmányt, melynek több százezer darabját a cég szervizeiben kicserélik majd a túlhevülésre hajlamos régebbi akkumulátorokkal. Aihara elmondta, hogy a probléma csak és kizárólag az NEC N504iS típusjelzésű mobiltelefonokat érinti, és utalt arra, hogy az NTT Docomo hivatalos álláspontja szerint önmagukban sem a mobiltelefonokban található tranzisztorok, sem az akkumulátorok nem tekinthetők hibásnak, vagyis egyszerűen arról van szó, hogy a két eszköz egymással való inkompatibilitása okozza a gondokat. Az NEC munkatársai egyelőre nem kívántak nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Az NTT Docomo tavaly novemberben kezdte meg az NEC-féle N504iS típusjelzésű készülék forgalmazását, mely elsősorban csökkentett méreteit illetően különbözik közvetlen elődjétől. Piaci debütálását követően az N504iS rövid idő alatt az NTT Docomo egyik legnépszerűbb, i-mode kompatibilis mobiltelefonja lett, melynek ékes bizonyítéka, hogy jelenleg már 840 ezer NTT Docomo előfizető rendelkezik ilyen készülékkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!