JohnnyCage

Egyre többen értesülnek a hírekről a Weben keresztül

Egy, a napokban megjelent tanulmány szerint egyre többen választják az internetes híroldalakat, ha az aktuális híreket szeretnék megtudni munkaidőben, vagy információra van szükségük.

Az online híroldalak lehetnek az Internet lufi kidurranásának nagy túlélői, állítja a Market Facts Inc. piackutató cég, amely az MSNBC.com megbízásából készített felmérést. A társaság szerint a felhasználók, különösen munkahelyükről, szívesen látogatják meg a különböző, hírekkel foglalkozó webolalakat, és egyre több időt töltenek el azok böngészésével. Folyamatosan csökken viszont az az idő, amelyet az emberek a nyomtatott hírlapok olvasásával, illetve rádiós hírek hallgatásával töltenek munkahelyükön. Ezen utóbbi idő az Internetet rendszeresen látogató felhasználók körében egyébként már jelenleg is kevesebb, áll a felmérésben.

A megkérdezett amerikaiak 35 százaléka válaszolt úgy, hogy rendszeresen látogatja az online híroldalakat munkahelyéről. A felmérésben részt vevők közül azonban csak 25 százalék olvas rendszeresen napilapot, és 17 százalék hallgatja meg a híreket a rádióban. A megkérdezettek 6 százaléka szabadon fogható televíziócsatornán nézi a híreket munkaidejében, 3 százalék pedig a kábeltelevízió-csatornák hírműsorát kíséri figyelemmel.

Az amerikai otthonokban is egyre népszerűbbek az internetes híroldalak. A megkérdezettek 37 százaléka otthonában is a Világhálót választja, ha meg szeretné tudni az aktuális közéleti/politikai híreket. Ezzel szemben 25 százalékuk kábeltelevíziós csatorna hírműsorát nézi meg, 18 százalék pedig a szabadon fogható televíziós adók műsorából értesül a hírekről.

Ami az internetes híroldalakat illeti, a helyi-, nemzeti-, és nemzetközi hírekkel foglalkozó cikkeket olvassák el a legtöbben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #2
    Ez így igaz, ráadásul - a televízió és rádió hírműsoraival ellentétben - kiválogathatod a csak neked tetsző híradásokat, sőt utána is nézhetsz a korábbi híreknek, kapcsolódó témáknak.