Franczy

Érkezőben egy 12 processzoros új Sun szerver

A Sun Microsystems hamarosan piacra fog dobni egy olyan 12 processzorral szerelt, alsóbb kategóriás szerver számítógépet, mely több olyan szolgáltatást is nyújt majd a felhasználók számára, mint amilyen szolgáltatásokat korábban csak a nála sokkal drágább, high-end kategóriás szerverek nyújtottak.

A keresztségben Sun Fire v1280 nevet kapott vadonatúj szerverről először egy a Sun felhasználók számára technikai információkkal szolgáló internetes oldalon lehetett olvasni, ahova állítólagosan véletlenül került fel az egyelőre még be nem jelentett rendszer karbantartási leírása. A cég képviselői ezt követően azonnal bejelentették, hogy az egyelőre titkos dokumentumokat azonnal le fogják venni a szerverről, ami egyébként azóta meg is történt.

A véletlenül nyilvánosságra került dokumentumból többek közt kiderült, hogy a Sun Fire v1280 típusjelzésű új Sun Microsystems szerverekben tizenkét darab 900 MHz-es működési frekvenciájú UltraSPARC III processzor kap majd helyet, ezenkívül pedig tudni lehet, hogy ezen új szerver rendelkezni fog azon összetett partícionális és rekonfigurációs szolgáltatásokkal, melyekkel mindeddig csak a jelentősen drágább Sun modellek esetében találkozhattunk. Szakértők szerint nem meglepő, hogy a Sun Microsystems high-end szolgáltatásokkal kívánja felvértezni alsóbb kategóriás szerver számítógépeit, hiszen a cég csak így maradhat versenyképes a hasonló stratégiát alkalmazó riválisokkal, így például többek közt az IBM-mel.

Az IBM a közelmúltban már a low-end kategóriás szerverei esetében is bevezette a felhasználók számára egyébként általában roppant hasznos partícionálási szolgáltatásokat, vagyis a nagy rivális Sun Microsystems lényegében nem tehet mást, mint hogy hasonlóképpen cselekszik, és high-end szolgáltatásokat valósít meg low-end rendszerei esetében - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Gordon Haff, az Illuminata egyik vezető elemzője. A Sun Microsystems képviselői egyébként a Sun Fire v1280-nak sem az árát, sem a pontos debütálási időpontját nem kívánták megjelölni, mondván, hogy nem nyilatkozhatnak olyan termékekről, melyeket hivatalosan még nem jelentettek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!