JohnnyCage

Digitális média-alapú szoftvert adott ki a Microsoft

A redmondi (Washington) központú szoftvercég kedden jelentette be azt az új Plus! kiegészítő szoftvert, amely elsősorban a digitális média szerelmeseit célozza.

A Microsoft Plus! Digital Media Edition for Windows XP január 7-étől lesz megvásárolható, illetve letölthető, és olyan alkalmazásokat rejt, amelyek többek között lehetővé teszik digitális fotóalbumok készítését, a különféle audió- és videófájlok hatékony szerkesztését/lejátszását, illetve a PC digitális szórakoztatóközpontként való alkalmazását.

A Microsoft az idei évben számos olyan média-barát szoftvert adott ki, amelynek célja a PC-k multimédia képességeinek maximális kihasználása, illetve a számítógép zenegéppé, adott esetben digitális szórakoztatóközponttá való változtatása.

Az új, speciális Plus! változat a hagyományos Plus! programcsomag mellett kerül forgalomba. A Plus! Digital Media Edition for Windows XP egy "party" móddal rendelkezik, amely pillanatok alatt szórakoztatóközponttá változatatja a PC-t, látványos vizuális effektusok kíséretében teszi lehetővé a zenelejátszást, és ezzel egyidejüleg védi a számítógépen tárolt bizalmas információkat az esetleges kíváncsiskodók ellen. A csomag emellett a Microsoft MovieMaker videószerkesztő szoftverének új, továbbfejlesztett változatát is tartamazza.

Az új szoftver 19,95 dolláros áron kerül forgalomba a jövő év legelején, tehát jóval olcsóbb lesz, mint a Windows XP Media Center Edition, amely utóbbi megoldás ráadásul egyelőre csak bizonyos új PC-kkel érhető el. A Plus! Digital Media Edition a Microsoft történelmében először a weben keresztül is megvásárolható lesz, méghozzá 25 százalékos kedvezménnyel.

A Plus! Digital Media Edition csomagban is megtalálható MovieMaker 2, illetve Windows Media 9 szoftverek különálló, végleges változatai szintén január 7-én jelennek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Dömper Ármánd #6
  Én mondjuk soha nem értettem azokat az embereket, akik azért utálták az M$ -t, mert mindent beleintegrált az oprendszerébe. A beintegrált eszközök helyett mindig lehetett valami alternatív megoldást használni, legalábbis én soha nem tapasztaltam az ellenkezőjét.
  Egy idő után kezdtem azt hinni, hogy ezek az emberek pénzt kapnak az utálkozásért, az űrszemét kvikktájmtól, vagy a banneres vegyedmegapróverzijót rílmédijától.
  Azután rájöttem, hogy ez egyszerűen egy divat. Jó dolog csordába tömörülve szidni valakit, valmiért. Mert a nagyok is azt teszik.
  És mivel az M$ már kitermelte ezt az utáló táborát, tegyük hozzá, részben jogos az utálat, innentől kezdve bármit is tesz, ez a masszív tábor lázongani fog.
  Ez van.
 • Gabest #5
  LOL, nekem semmi bajom egyikkel sem, és főleg nem szoktam skizofrén módon több nicknévvel több álláspontos is képviselni saját magam ellen. Csak azt szerettem volna mondani, hogy addig cseszegették őket míg most lett XP media center edition, meg gondolom lesz majd internet edition, office edition, anyámkinja edition, stb., stb. stb.
 • Pheel #4
  De bazeg! Döntsétek már el mi bajotok! Ha beleintegrálja, akkor az a baj, ha nem, akkor az. Legalább tartsatok ki egy vélemény mellett, ha már annyira kardoskodtatok érte!
 • artschi #3
  Ha jobban szétnézel, láthatod, hogy szinte mindegyik cég ezt csinálja...
 • Gabest #2
  Kezdek rájönni a MS stratégiájára. Ahelyett hogy mindent beleintegrálna egy oprendszerbe és rendszeresen látogatná a bíróságot, most sorra adja ki a specializált változatokat az alap XP mellé. Így most ugyanazt többször is el tudják így adni, kis kiegészítésekkel.