JohnnyCage

A felhasználók elégedettek a HP teljesítményével

Az IDC piackutató cég jelentése szerint hat hónappal a HP - Compaq egyesülés után a felhasználók elégedettek az új HP teljesítményével. Komoly feladatok állnak azonban a társaság előtt, hogy a fúziót sikeresnek lehessen nyilvánítani.


Carly Fiorina HP elnök
Az International Data Corp. (IDC) piackutató cég a közelmúltban a HP legkülönbözőbb üzletágainak felhasználóit kérdezte meg arról, hogy mi a véleményük a fúzióról, illetve az új társaság teljesítményéről. A megkérdezettek döntő többsége elégedett a HP - Compaq egyesülés megvalósításával, és az átalakított társaság lépéseivel. Hosszú út áll azonban még a cég előtt, mire a fúziót teljes sikerként lehetne feljegyezni.

"A történelem egyik legvitatottabb egyesülését követően a HP lenyűgöző eredményeket ért el" - mondta Crawford Del Prete, az IDC kommunikációs- és hardvereszközökkel foglalkozó kutatási részlegének alelnöke. Egy, a napokban megrendezett sajtókonferencián számos IDC elemző fejtette ki véleményét a HP főbb üzletágainak közelmúltbeli teljesítményéről.

A letisztult termékstruktúra, az egyértelmű ütemtervek, és a jól kidolgozottt értékesítési stratégiák mind hozzájárultak ahhoz, hogy a társaság a fúziót követően is meg tudja őrizni piaci részesedését, mondta Del Prete, aki szerint a legtöbb hasonló egyesülést követően a felhasználók tömegesen pártoltak el az új társaságtól.

Mint Janet Waxman, a HP forgalmazói részlegének kutatási elnökhelyettese azonban elmondta, a társaságnak minél hamarabb meg kell oldania néhány problémát forgalmazó partnereivel. Az Intel-alapú szerverek és PC-k forgalmazói ugyanis attól tartanak, hogy a HP közvetlen értékesítési terveivel kiszorítja őket a piacról. Waxman úgy véli, a társaság sikeresen működhetne a hagyományos nagykereskedelmi, és közvetlen értékesítési stratégiák együttes alkalmazásával. Ehhez azonban tisztázni kell a helyzetet a forgalmazókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!