JohnnyCage

Intel alaplapokat fog gyártani az ASUSTeK

A világ legnagyobb alaplapgyártójaként ismert tajvani ASUSTeK Computer 2003-ban csatlakozik a Foxconn Electronics és Mitac cégekhez, mint a chipóriás Intel szerződéses alaplapgyártója.

Az Intel márkajelzése alatt megjelenő alaplapokat jelenleg a tajvani Hon Hai Precision Industry (Foxconn Electronics) és Mitac International cégek gyártják szerződéses partnerként. A tajvani Economic Daily News napilap jelentése szerint a jövő évben ehhez a két társasághoz az ASUSTeK Computer is csatlakozik. Ennek oka elsősorban az, hogy az Intel az igen erős keresletnek megfelelően a közeljövőben bővíteni kívánja alaplapgyártó üzletágát.

Az Economic Daily News szerint a chipóriás nem csak az alaplapgyártó partnerek számát, de a megrendelési mennyiséget is növelni fogja. Az Intel 2002-ben összesen 10 millió alaplapot rendel tajvani partnereitől. A társaság a jövő év második felében jelentős fellendülésre számít, így a chipóriás 2003-ban már 15 millió alaplapot rendel majd a három alaplapgyártótól.

Ipari hírforrások szerint az ASUSTeK Computer a Springdale chipkészletre épülő alaplap modellek gyártását fogja végezni, amely mintegy 3 millió - 4 millió darabos megrendelést jelenthet a jövő évben. Az ASUSTeK várhatóan a jövő év első negyedében kezdi meg az Intel alaplapok szállítását, így az eszközök a Springdale chipkészlet második negyedévben esedékes formális kiadásakor már elérhetőek lesznek a piacon.

Elemzők szerint az ASUSTeK számára mindenképpen kedvező az Intellel való szerződéses gyártói partnerkapcsolat, mert a társaság így jobban átláthatja az Intel specifikációinak változásait. A chipóriás egyes lépései az elmúlt hónapokban ugyanis azokat az alaplapgyártókat is váratlanul érték, amelyek egyébként jó kapcsolatban állnak a társasággal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • iXBT #3
    P200-as szerver? Ne mar:)
    Intel altal gyartott, vagy Intelnek gyartott alaplapon meg hogy szerepelhetne mas gyarto szignoja?
  • iXBT #1
    Ahhoz uj gyartosort kell vennie az Asusnak, a mostani ranezesre ECS minoseget nyom. Tisztessegesen tesztelve stb. de a nyakra nezve fenyevek vannak egy Intel es egy Asus mobo kozott.