JohnnyCage

Új fordítóprogramokat adott ki az Intel

A chipóriás Intel olyan programozási eszközöket adott ki a napokban, amelyek lehetővé teszik a szoftverfejlesztők számára, hogy a Pentium, Xeon, és Itanium processzorok teljesítményét méginkább kihasználó szoftvereket készítsenek.

A Santa Clara-i (Kalifornia) központú chipgyártó kedden megkezdte 7.0-ás verziószámú fordítóprogramjainak forgalmazását. Az Intel által kiadott fordítók (compilerek) a hagyományoknak megfelelően C++ és Fortran programozási nyelvekhez használhatók Windows és Linux operációs rendszerek alatt, Pentium, Xeon, és Itanium platformokon.

A fordítók teljesítménye rendkívül fontos, mivel egy továbbfejlesztett fordító lehetővé teheti, hogy ugyanaz a program ugyanazon a rendszeren sokkal gyorsabban fusson, mint egy korábbi fordítóprogram alkalmazásával. Az új, 7.0-ás verziójú fordítóprogramokkal az Intel emellett tovább erősítette a Linux operációs rendszer támogatását.

Az új fordítók egyik legfőbb újítása, hogy lehetővé teszik a HyperThreading technológia előnyeinek egyszerű és hatékony kihasználását a megoldást támogató (egyes Xeon, és Pentium 4) processzorok alkalmazása esetén. Ami az Itanium platformot illeti, az új, 64 bites IA-64 architektúrához készített compilereken volt mit javítani a teljesítmény terén, és az Intel ezt meg is tette az új változatokban.

Az Intel új fordítóprogramjai beilleszhetők az olyan szoftverfejlesztő rendszerekbe, mint amilyen például a Microsoft-féle Visual Studio. A Linux- és Windows-alapú C++ fordítók ára 399 dollár. A technikai és tudományos felhasználási területeket célzó Fortran fordítók ára 499 (Windows), illetve 699 (Linux) dollár, közölte az Intel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #4
    szúrkolni vagy szurkolni? :D
  • b #3
    szúrkolni vagy szurkolni? :D
  • b #2
    annak ellenére, hogy manapság nagyon trendi dolog szapulni a zintelt, hihetetlen sokat tettek az informatika fejlődéséért. én csak szúrkolni tudok nekik!