JohnnyCage

Starz, RealNetworks: közös online videószolgáltatás

Az online médiatechnológiákat fejlesztő RealNetworks, és a Starz Encore TV hálózat egy online videószolgáltatás bevezetését tervezi a közeljövőben.

Az új internetes videószolgáltatás, amely a RealNetworks RealOne Player médialejátszó szoftverén keresztül teszi majd lehetővé a különféle filmek letöltését és lejátszását, várhatóan jövő tavasszal indul be. A letölthető videók RealMedia 9 formátumban lesznek elérhetőek, amely szintén a RealNetworks fejlesztése. A társaság partnere a szolgáltatásban az a Starz Encore TV hálózat lesz, amely több kábeles és műholdas mozicsatornát is működtet az Egyesült Államokban. A Starz a Liberty Media egyik leányvállalata.

A Starz On Demand VOD (Video On Demand - Videó megrendelésre) elnevezésű szolgáltatás felhasználói havonta mintegy 100 különböző filmet tölthetnek le számítógépükre, és nézhetnek meg, akár a televízión is. Egyelőre kérdés azonban, hogy mindezért mennyi pénzt kell majd fizetni, a társaságok a jövő évig ugyanis nem közlik a szolgáltatás díjszabását.

"Az új szolgáltatás, amely közel moziminőségű videók letöltését teszi majd lehetővé alacsony havidíj ellenében, várhatóan jelentős növekedést fog eredményezni a szélessávú internetszolgáltatásra előfizetők számában" - mondta John Sie, a Starz vezérigazgatója. A videószolgáltatásokat a szakértők már régóta rendkívül ígéretes internetes alkalmazásoknak tartják, de a lassú internethozzáférések, a magas árak, és a szolgáltatások előtt álló akadályok ezidáig meggátolták az igazán ütőképes megoldások megjelenését.

Az online filmdisztribútor Intertainer egy ideje már működtetett internetes videószolgáltatást, de a társaság a filmstúdiók ellenállása miatt októberben kénytelen volt ideiglenes leállítani azt. Várhatóan változást hoz azonban a filmstúdiók ellenséges hozzáállásában az a vizsgálat, amelyet az Intertainer kezdeményezett a társaságok ellen a közelmúltban.

A nagy hollywoodi filmstúdiók, mint az MGM Studios, a Paramount Pictures, a Sony Pictures Entertainment, a Universal Studios, és a Warner Bros. Studios a közelmúltban megalapították saját, közös internetes videószolgáltatásukat, a MovieLinket. Szakértők szerint a MovieLink beindulásával a stúdiók nyitottak az online filmterjesztés felé, és a jövőben a rivális szolgáltatások helyzete is jelentősen javulni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!